View Single Post
Staro 20.07.2017., 12:28   #372
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor borny Pregled postova
Imamo DS 5500. Fenomenalna stvar! Filteri su malo skuplji, ali traju cijelu vječnost. Na posudi s vodom ima filter (rebrasti) koji sprečava da pokoja čestica ne ode u motor ako nekim čudom nije završila u vodi, a drugi je HEPA filter na izlazu koji sprečava širenje smrada iz usisavača. Ovaj prvi se ispere nakon svake upotrebe. kao i ostatak dijelova koji su u vodi. U vodu se preporuča ubaciti sredstvo protiv pjenjenja koje košta 90kn 1dcl ili tak nekaj, a ide 1 čep po punjenju vode pa bočica traje jaaako dugo. Usisava ko blesav, nije preglasan. Malo je nezgrapan zbog veličine, to mi je jedina zamjerka.
Imam dva ista takva već nekoliko godina. Nisam impresioniran ni s jednim.

Četke za pod su se istrošile nenormalno brzo (onaj silikonski dio), nabiti metalnu cijev na dršku da dobro drži je nemoguća misija, rezervni dijelovi su skupi da ti se smrkne pred očima (prozirni dio posude za vodu, filter i nova drška su bili oko 1000 kn), ne dao Bog da se prevrne (a zbilja ga je lako prevrnuti zbog visine), onda ništa od usisavanja do se filter ne posluši, na jednom sam morao zabiti drveni klin ispod posude za vodu jer se razlohala donja plastika i ne dihta dobro.

Imao i nekakav ciklonski Electrolux. Usisavao s njim jedno mjesec dana, proslijedio ga u garažu gdje stoji na polici za rezervu (čitaj: leti u EE otpad kod sljedećeg čišćenja garaže).

Sad sam na klasičnom usisavaču s vrećicom (Miele S5-nešto), potrošni materijal skup (4 komada vrećica 80-100 kn, HEPA filter 250 kn), ali generalno, zadovoljan sam sa snagom i kvalitetom usisavanja. Daljinski na drški je nešto što svaki usisavač treba imati.
Garro je offline   Reply With Quote