Ako je riječ o rupama znači gdje je zatvorena kontura onda kombinacija ljepilo za drvo D3 i drvna prašina - sitna koja nastaje pri brušenju mi se pokazala kao najbolja za veća oštećenja koja su previše za kit za drvo - ista stvar kao što je Bertone predložio. JUB-ov kit za drvo se može brusiti poslije pola sata vremena ako je sitna rupica - crta i slično.
Što se tiče premaza, preporučio bi ti da pogledaš kombinaciju ulje sa voskom za vanjsku upotrebu, ako već želiš bezbojni premaz, a dobru zaštitu, iako moraš svake godine barem jednom nanijeti novi sloj, ali to nije pretjeran posao, ulje se nanosi običnom krpom (obavezno se riješi krpe - znaju biti zapaljive). Premaz ti je mat bez sjaja, a vosak daje određenu glatkoću površini, meni osobno odlično.
Od koje vrsta drveta je izrađena ta stolarija na kojoj radiš? Računaj da nisu baš sve vrste podložne za upotrebu vani. Naravno ako će biti izložena samo suncu, a ne kiši onda može, dok sama kombinacija sunce i kiša uništava skoro sve, a ovako iz glave znam da jela i hrast dobro prolaze samo opet kažem treba to dobro zaštiti i obnavljati zaštitu godišnje.
Upravo radim nešto od hrasta za vani, pa poslikam kad završim ako ima zainteresiranih.