Tema za pcekspertovce koji se ne boje malo alata i drvene ljepote
Prebrusio sam drvenu stolariju i želim pokitati utore između kako okomitih elemenata tako i razmake između drva koje omeđuje staklo (ne prema staklu nego prema vanjskom drvu okvira).
Kako svi ovi kitovi za drvo na koje sam naišao govore da su za male korekcije onda sam po internetima naišao da se za veće preporučuje autokit ali naravno da i toga sranja ima nekoliko vrsta.
Ima li poseban kit baš za drvo koji bi mi pomogao i ako ne koji autokit upotrijebiti?
Ne mogu više slušati raznovrsne savjete neupućenih prodavača niti lurkati po trgovinama i čitati deklaracije- trgovci me čudno gledaju...
Napominjem da će ići lazura bilo tanko bilo debeloslojna ne lak kao završni sloj, pa ako imate iskustva uključujući uobičajene preporuke (sadolin, beltop, belton...) slobodno podijelite.Neću se žaliti ako ima jeftinijih lazura od ovih najskupljih a da valjaju.
Također stolarija je izložena svim elementima stoga UV zaštita bi bila zgodna, kao i što bih volio što svijetliju pa možda čak i bezbojnu nijansu tj boju drva, ali svjestan sam problema pa sam voljan i ustuknuti ako nema zadovoljavajućeg rješenja...