Citiraj:
Autor silver_tip
Sad vidim.. moro sam uvecat sliku. Iz crvenog idu u malu rupu tvoje 2-ve zice. Ma cvikaj taj spoj kod spojnice, cvicange i deri 
|
odradit cu ovo... bio sam 2 tjedna na GO, inozemstvo ofc, i sad me čeka hrpetina stvari za odraditi tako da - ovo će sačekat.
Citiraj:
Autor websenseavoid
Javili su se iz Iskona. Tvrde da je prevelika udaljenost od DSLAM-a. Prvo su mi (pretpostavljam iz prodaje) ponudili prelazak na "drugu infrastrukturu" gdje mogu ostvariti 20-50 Mbps, ali za veći iznos računa. Na moje pitanje radi li se o optici, odgovor je bio da se radi o "T-comovoj infrastrukturi, a ne optici".
Alternativno nude prelazak na ADSL gdje mogu ostvariti 5 - 10 Mbps (tj. 3,5 - 10 Mbit/s) za 20 kn manji mjesečni račun.
Očito nisu niti pokušali detaljnije istražiti problem s paricom. Na moje inzistiranje da pričam s tehničarom, dobio sam sugestiju da zovem HT. Ali ja nemam ugovorni odnos s HT-om i ne pada mi napamet zivkati njih.
Potom me zvao drugi agent (valjda s tehničke podrške) i ponudio iste opcije, ali ovaj je na moj upit odgovorio da se radi o prelasku na optičku infrastrukturu.
Budući da sam inzistirao da se potrude riješiti problem s VDSL-om na bakru, dobio sam odgovor da će me netko (valjda stručniji) opet kontaktirati.
Mišljenja, prijedlozi?
|
blabla, imaš to šta imaš jer je parica u banani. udaljenost reana vs udaljenost virtualna nisu iste. to šta si ti fizički na npr 1300m kabela od centrale, ne znači da će atenuacija biti "defaultna" za tu duljinu. netko je u jednom od topika napisao da je telekom zamijenio cjelokupni kabel na istoj relaciji, i da su parametri skočili u nebesa jer je novi kabel tehnički NOV, i najbitnije, nije krpan 1001 put. ti si vjerojatno, ko i većina, na prastarim istrošenim kabelima koji su krpani i pokrpavani, sa pitanje je koliko spojeva i koliko su oni oksidirali. ako ti je to malo, pozovi se na neispunjavanje minimalnih tehničkih uvjeta, raskini ugovor i pređi na mobilnu verziju. imaš vip homebox i tele2 pokućni, preporodit ćeš se u odnosu na adsl ili ovakav vdsl.