Citiraj:
Autor Ag008
Nešto ne valja, prijavi smetnju.
Na ovoj atenuaciji tj udaljenosti sam imao 20-30mbps, parica je oštećena ili je loš spoj
|
Javili su se iz Iskona. Tvrde da je prevelika udaljenost od DSLAM-a. Prvo su mi (pretpostavljam iz prodaje) ponudili prelazak na "drugu infrastrukturu" gdje mogu ostvariti 20-50 Mbps, ali za veći iznos računa. Na moje pitanje radi li se o optici, odgovor je bio da se radi o "T-comovoj infrastrukturi, a ne optici".
Alternativno nude prelazak na ADSL gdje mogu ostvariti 5 - 10 Mbps (tj. 3,5 - 10 Mbit/s) za 20 kn manji mjesečni račun.
Očito nisu niti pokušali detaljnije istražiti problem s paricom. Na moje inzistiranje da pričam s tehničarom, dobio sam sugestiju da zovem HT. Ali ja nemam ugovorni odnos s HT-om i ne pada mi napamet zivkati njih.
Potom me zvao drugi agent (valjda s tehničke podrške) i ponudio iste opcije, ali ovaj je na moj upit odgovorio da se radi o prelasku na optičku infrastrukturu.
Budući da sam inzistirao da se potrude riješiti problem s VDSL-om na bakru, dobio sam odgovor da će me netko (valjda stručniji) opet kontaktirati.
Mišljenja, prijedlozi?