View Single Post
Staro 18.07.2017., 13:29   #12
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor sholky Pregled postova
Znam niz fotografa koji su u Švicarskoj kupovali opremu, nikad nitko nikog ništa nije pitao na granici. Svaki put sve bez ikakvih problema. Osobno sam prolazio tu granicu, a da nisu pitali niti identifikacijske dokumente nego je granica bila 100% otvorena.

@Drug Brko - jezik je fluidna forma koja evoluira, a što je ispravno definiraju odrasli pismeni govornici. U dosta država ne postoji ekvivalent "kroatista", a lektorima posao nije da ispravljaju pravopis odraslih ljudi. Hrvatska je što se jezika tiče specifična zbog političkih okolnosti, što je idealna osnova da se zalijepe internet trolovi s kompleksom manje vrijednosti.

Bolje biti troll sa...štogod nego nepismen, barem u dijelu države u kojem ja živim. Možda je u nekim krajevima poželjno biti nepismen, ne znam
Citiraj:
Autor Mad Hatter Pregled postova
Prije svega isprike na gramtičkim pOgreškama...
Švicarska je u Schengenu tako da ne bi trebalo biti problema do ulaska u HR.
Barem tako mislim. Ovo za auto sam napisao čisto da njega ne dovodim u neugodnu situaciju. Ako će netko snositi posljedice onda sam to ja. Mada mene nikada ne gledaju kad se vraćam iz Slovenije ili italije.
Znam da ljudi svašta voze, ali postoji taj Murphy-jev zakon.
Nema frke, malo smo se nasmijali, barem ja

Dakle, ako izađe iz Švice da ga nitko niš ne pita, neće ga ni pitati sve do tebe doma. Tako da nemaš potrebe ići u Sloveniju. Uštedi si gorivo i vrijeme i reci frendu da nek stisne guz malo i uđe u Europu iz Švice i onda je home free.
Granični policajci mogu samo pitati osobnu, nemaju ovlasti tražiti račun i pitati jel na to plaćen PDV/carina (ako postoji stopa).

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Brko je offline   Reply With Quote