Imam i ja problem na jednom rigu koji jos uvijek nisam uspio rjesiti buduci da je totalno random, radi se od GA-970-DS3P i 5x RX 470 (biosi updateani blablabla). Sve je podeseno kako bi trebalo biti.
Prvi put kada sam osposobio rig (da je uspio prepoznati 5 kartica) je s Windows 7. Naime problem je u tome sto kada ugasim rig i idem ga premjestiti na drugu lokaciju i kada ga ponovo upalim ne zeli prepoznati 5. karticu. Jednom sam ga uspio popraviti na nacin da sam zamjenio redoslijed risera / reinstalirao drivere itd itd znaci sve one ajmo reci default stvari.
Drugi put idem ga prebacit na Windows 10, prepozna 5 kartica sve lijepo i krasno. Idem ga prebacit na drugu lokaciju, ugasim - prenesem - upalim, opet ne zeli prepoznati 5. karticu.
Nije do kartice, nije do risera, provjerio sam. Maticna nema bog zna kakve opcije za podesavanje brzina PCI laneova / 4G decodinga etc. Ja vise polako gubim razum jer mi nije jasno do cega je. Jednostavno Windows nekada hoce prepoznati karticu nekada nece. Probao sam cak i rucno instalirati driver za tu karticu i prodje sve kako bi trebalo, ali ju miner / afterburner ne vidi i kada resetiram komp opet bude error 43.
Probao sam i 6xGPU mod / pixel patcher s admin pravima. Nula bodova. Kartica radi kada je sama tako da nije ni do nje. Nije flashana, stock biosi.