Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 14.07.2017., 21:35   #1941
nexteen
Registered User
Moj komp

nexteen's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Amd_Shill
markecSMB

Koji vid grejanja koristite ?

lowrider

Jel se grejes na tu klimu kao primarno grejanje ili je koristis samo za dogrevanje ?

Dobro je da svako ima svoje misljenje i svako ima pravo na njega , vi vase potkrepljuje sa onim , ja mislim , a ja sa zvanicnim podacima jer drugacije ne smatram podobnim . Sta mislite kad bi svako kome se digne dao neko svoje misljenje , od ove teme , strucnosti , podataka koje su bitne za odabir klime , nista ne bi bilo . Znaci mene mozete ubediti u nesto samo ako mi prilozite neki dokument ili bilo sta slicno , a to rekla kazala , to moze kad se klime budu delile za dzabe i kad ja ne budem stavljao svoj obraz dok budem nekome rekao kako treba da spici gomilu love u nesto , a to eto ne radi ..

markecSMB

Evo ovde mozes videti koliko klima gubi u odnosu na udaljenost i visinu spoljna i unutrasnja jedinica .. Ovo je za moju klimu , znaci u rezimu grejanja , kad je unutrasnja postavljena vislje od spoljne , do 5m duzine cevi nema nikakvih gubitaka , a na 7.5m takodje skoro nista , procentualno zanemraljivo . Tek da znas kad ljudima spominjes da sto manje cevi ima uticaj na klimu

Inace testiranja klime na Euroventu se vrse na 5m duzine , ali sta oni znaju

.
Stan 48m2 , PVC stolarija , jedan spoljni zid - cigla - 45cm , izolovan stiroporom s unutrasnje strane : decija soba 3cm , kuhinja 2cm , terasa spolja 5cm i iznad stana je tavan izolovan mineralnom vunom 10cm
nexteen je offline   Reply With Quote