Citiraj:
Autor smuchac
Game over. Stvar radi na obje telke../Utičnicu na katu nisam skidao jer je neki qurčev zidni stalak pa bih morao skidat i telku i 100 čuda.
Dolje sam ju uklonio i stavio sam na kraj kabela F konektor i ušo u adapter a izašao s novonapravljenim kabelom i muškim RF konektorom se zašarafio u F i ušo u telku i vozi miško.
Eto srebrni vrše, izgleda da nisi bio u pravu nažalost. 
|
To sto to tako radi ne znaci da sam nesto krivo rekao ili rezonirao, naprotiv...
apsolutno sam u pravu a zasto radi iako nebi trebalo je sasvim druga stvar.
Postoji vise opcija, mogucih razloga zasto sada radi a prije nije iako su oba splitera power pass tj. trebali bi biti.
Da uzmes
unimer i na tom tv-u gore na kablu izmjeris dali dobiva ili ne dobiva DC 12v iz uticnice od adaptera dolje i dali sada i
telka salje DC 12v prema uticnici onda bi znali zasto radi...
Dao bih ruku u vatru da gore sada DC napona nema ili je tuner na tom tv-u ukljucio
"napajanje antene" sto vecina tunera ima kao mogucnost
pa se
paralerno salje struja u pojacalo i naravno
nema kratkoga spoja i stvar radi no s vremenom ce se vidjeti hoce pojacalo i dokle ce raditi
pod takvim rezimom da mu adapter i tv salju DC 12v oboje jer nije problem kod parlernog spoja tih 12v nego je problem amperaza koja se zbraja...
edit: moze i tuner kod tv-a izgoriti, moze i pojacalo izgoriti, moze i adapter dolje izgoriti... sada sve ovisi o "gladi" pojacala za amperazom i amperazi koja mu se isporucuje...