Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 13.07.2017., 16:33   #1923
Amd_Shill
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2016
Citiraj:
Autor nexteen Pregled postova
Amd_Shill

Zali boze potrosenih 20g u tome kad nisi naucio da citas manuale i sto je jos gore pozivas se na njih .. Ne bi mi tesko pa sam ti nasao gde lepo pise da je najmanja dozvoljena duzina cevi 3m ..

A izvadjeno odavde tj sa linka koji si ti dao :

http://www.daikinac.com/content/asse...EDUS041501.pdf

I da , lepo ti ispod pise da se predlaze najmanje 3m zbog zvukova koji se mogu proizvoditi i vibracija ..

.
Zato sam ti i stavio,taj manual nisu pisali nikakvi inženjeri jer to nema veze sa pamecu.
Eto,nadji nekog inženjera strojarstva pa sam provjeri.

Edit: vidio sam više desetaka raznih tipova klima uređaja i te nebuloze o najmanje dva metra su u praksi umrle davno koncem devedesetih.
Da poznaješ princip hlađenja shvatio bi kolika je to glupost

Evo ti jedan jednostavni primjer,čuo si za dizalice topline. (npr zrakom hladjene)
Tu postoje dva medija (plin i voda) di plin hladi odnosno grije vodu pomoću plocastog izmjenjivaca, a pumpa dalje distribuira obrađenu vodu.
Sve se to događa u pola metra udaljenosti (kućni sistemi) bez buke i bez da je neki pametnjakovic razvukao kolo od par metara cijevi.

Kod split sistema (direktna ekspanzija)je takodjer nebitno jel sistem na pola metra.
Puno su važniji presjeci cijevi i potencijalni pad tlaka radi toga što ekipa koristi 3/8 cijev a uređaj zahtjeva npr 1/2 a to dovodi do pada tlaka i gubitaka.
To rade radi uštede i jednostavnijeg rukovanja.

Edit: Čak ni kod VRV sistema di dužina cijevi nerijetko prelazi jedan kilometar se ne zahtijeva određena udaljenost do prvog jointa. (može bit na metar ako hoćeš),a riječ je o 50kw sistemima.

Zadnje izmijenjeno od: Amd_Shill. 13.07.2017. u 16:52.
Amd_Shill je offline   Reply With Quote