View Single Post
Staro 12.07.2017., 14:49   #692
luka1002
Craken

luka1002's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor choma Pregled postova
Poz ljudi,
Nedavno sam složio sljedeći rig:

Msi Z270 Gaming Pro Carbon
6x Gigabyte Aorus GTX 1080 ti Xtreme
2 x SuperFlower 850 W + SuperFlower 650 W (svi su Gold+)
Intel Pentium G4400
120 GB Kingston SSD
4 GB RAM

Riseri su ver6 (crni sa žutim slotovima), napajanja su polinkana add2psu adapterima

Problem koji imam je jedan PCIe x1 slot na matičnoj na kojemu GPU uvijek uvijek ima puno slabiji hashrate, i velike oscilacije u power usage-u i gpu clocku.

Isprobao sam sve verzije BIOSa na matičnoj i GPU-ovima, swapati kartice, risere, postavke u BIOS-u, sa Windowsa prešao na Linux... uvijek bilo koji GPU koji je je u tom slotu ima gore navedeno ponašanje, a dosta često mi se smrzne cijeli OS i restartaju svi GPU-ovi ako je bilo što u tom slotu.

Kada ištekam GPU iz tog slota, sve perfektno radi.
Kada ištekam sve ostale GPU-ove i uštekam bilo koji GPU samo u taj slot, isti simptomi.

Trenutno rudarim na PiMP OS-u sa EWBF 0.3.4b minerom, ista stvar se događala i na Windows 10.

Sve navedeno me dovodi do zaključka da ili imam faulty x1 slot, ili nešto krivo u BIOS-u (mada sumnjam jer sam isprobao sve žive kombinacije postavki)... ništa treće ne mogu pretpostaviti.

Ako je itko ovdje imao neko slično iskustvo i spreman je podijeliti savjet/rješenje, bio bih vječno zahvalan.... više ni sam ne znam što pokušati prije nego odnesem ploču na reklamaciju.

Ako netko ima viška onaj adapter M.2 na PCIe/Riser za iznajmiti/prodati, pliz javite... imam i taj slot na ploči pa da vidim hoće na njemu eventualno biti OK.

Koliko vidim iz ovoga što si napisao što se reboota tiče vjerovatno imaš problem sa napajanjem. Te grafike po testu troše cca 290W a ti ih imaš 6.

6 * 290 =1740W + CPU + ploča ..itd. Minimalno bit trebao ići na 1900W ili raditi limit na TDP -u (u linuxu to nije problem).

Za ovo drugo : Sličan problem sam imao i ja :

- Linux Mint
- Asus Z270 Prime A
- 8 GB
- 8 x 1070 (MSI AERO 8 PIN) , TDP limit 130W, OCC= +100 OCM=+800

Dešavao mi se da prva VGA premda je limitirana sa 200 na 130 je uredno pod opterećenjem radila na 150W , te hashing power je 20 % manji od ostatka.

Da demonstriram:

Riješio sam tako što sam kompletni config od Nvidia-e obrisao, reboot nanovo pokrenuo Xconfig i dodao virtualne monitore. Čini da se driver zbuni kada ne dobije sliku sa monitora iz grafe od kuda je instaliran.
Sada pokuštavam dobiti da mi radi bez monitora ,tj. radi ali ne dižu se Xwindowsi i samim time nemam overclocka. Još danas pokušam ako ne ide VGA kabel sa DVI adpterom u grafu i to je riješenje.

luka1002 je offline   Reply With Quote