View Single Post
Staro 11.07.2017., 16:27   #1034
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Romul Pregled postova
Da, sa ovim se donekle mogu složiti.
No ipak ako malo to detaljnije pogledamo B194 je bio vrlo brz bolid pogotovo u rukama MSC.
Teško je reći jel bio bolji od FW16. Sigurno u prvom djelu sezone bih rekao da je B194 bio bolji - legalan ili ne nebih sad o tome ovdje.
FW16 je bio vrlo nepredvidiv bolid, prelazio bi iz podupravljanja u preupravljanje u jednom krugu sad zamislite voziti takav auto na limitu cjelu utrku. Sjetite se vrlo nekaratkeristčnog odustajanja Senne u Brazilu u utrci dok je pritiskao da stigne MSC.

Senna je bio uspio koju desetinku biti ispred MSC na kvalifikacijama ali to mi se čini više zahvaljujući Seninoj brzini u jednom krugu.
Hill nije bio nigdje u prvom djelu sezone a zaostatak za Sennom u kvalifikacijama je bio ogroman.

Kako je sezona odmicala pa su neke stvari i isplivale o B194 a Adrian Newey i Patrick Head su uspjeli dovesti u red vrlo nepredvidivi FW16 i uz malo pomoći oko onih diskvalifikacija MSC Hill se skoro docepao naslova te godine.
Osobno mislim da bi Senna do kraja uspio...

B195 sa Renaultovim motorom je bio definitivno na blizu FW17. Opet FW17 mi se čini da je bio bolji ali opet u rukama prosječnog Hilla i DC jednostavno nije bilo dovoljno.

Ferrari F310B je bio prvi konkurenentan auto u njegovom vremenu u Ferrariju. Dakle MSC je imao nekonkurentan auto samo 1996. godine.

Dakle po meni MSC nije bas imao nekonkurentne aute u 90-ima osim 1996. kada napokon Hill osvaja jedva tu svoju titulu.
Upravo tako, od riječi do riječi točno.
Uvijek se radila mitomanija kako je Šumaher osvajao naslove sa PUNO slabijim bolidom. To nikako nije točno. Sve naslove i skoro naslove osvojio ili sa najboljim bolidom ili nijansu lošijim. Nikada sa PUNO i DRASTIČNO lošijim kako se voli pričati. Od 7 naslova, 4 je osvojio sa dominantnim bolidom, 2 sa ravnopravnim i 1 sa nijansu lošijim.

2005 je pokazala jako dobro da sa 3.bolidom na stazi nije mogao prdnuti kraj Renaulta i McLarena. Da nije bilo onog fijaska u Indianapolisu, sezona bi prošla bez pobjede.

Možemo pričati o nekim pobjedama u Ferrariju 1996, ali iste godine pobjedio je i Olivier Panis u Ligier Mugen Hondi

1997 i 1998 Ferrari nije dobro krenuo na početku, ali kasnije je itekako proradio.

Šumaher je bio odličan vozač. I to je to. Mitomaniju ne treba dalje raspirivati u stilu kako je baba Milka iz Ličkog Petrovog Sela sa jednom kašikarom i 3 klipa kukuriza oćerala 100 iljada Nemaca i domaćih izdajnika i tako odbranila goloruki narod Like i Korduna.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Brko je offline