View Single Post
Staro 11.07.2017., 09:44   #1008
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor dean225 Pregled postova
Bottas je ok vozač, ali je Hamilton bar 3 desetinke brzi u istom autu. Nisam Fan Mercedesa da se razumijemo..
Rekao bi da su Kimi i Bottas tu negdje, samo što je AMG ukupno malo bolji bolid od Ferrarija.

S druge strane volio bi da se Alonsu pruži još jedna prilika u nekoj dobroj momčadi. No ako se dobro sjećam (vjerojatno griješim),
pljuvao je i po Mercedesu i Ferrariju tak da sumnjam da će dobiti poziv u te dvije ekipe.

Treće ekipe nema i sumnjam da će biti sve do neke vece promjene u F1.

Sada da se vratim na utrku. Ja i dalje ne vjerujem kako se RB obranio od Hamiltona.
Heheheehe.. Čak bi rekao da nisu smijeli koristiti onaj Boost protiv RB jer bi ih vjerojatno prijavili da se to sve malo ispita..
Mercedes vara 100% i samo je pitanje vremena kada će se to otkriti. (give me now all we have..)

Napisao sam ujednom od postova prije cca mjesec dana koji je problem Mercedesa. Njihov bolid u turbo eri dizajniran je da vozi bezprijekorno u čistom zraku. Protekle tri sezone tko god od njihovih vozača da je bio prvi (Hamilron ili Rosberg) ovaj drugi ga ne bi mogao uhvatiti i stalno se žalio na gume jer bi ih uništavali. Jednostavno nisu dizajnirani za praćenje drugih bolida u prljavom zraku. to je bio problem i za Hamiltona u prošloj utrci. Dugo se vozi iza drugih i uništi si gume. Cijeli bolid je dizajniran oko toga da sa svojim magičnim boostom osvaja pole pozicije i vozi se na prvom mjestu u utrci. Ovo je ok funkcioniralo kad im je bolid bio 2 sekunde brži od druge najbrže momčadi proteklih sezona pa su se brzo probijali naprijed, ali kada bi primjerice Rosberg naganjao Hamiltona na 2 sekunde razmaka morao bi nakon 7-8 krugova pustiti gas jer bi mu iz boksa javljali da mu se motor i gume pregrijavaju. Isto smo čuli i za Hamiltona kojem su pri naganjanju Vettela ove sezone znali javljati da pazi na motor i gume jer je temperatura kritična.

Riciardova borba s Hamiltonom je bila uspješna jer je Hamilton već poprilično uništio svoje gume i ne bi imao šanse preteći ga čak i da je utrka potrajala još 5 krugova jer bi bio sve sporiji.