Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 09.07.2017., 19:04   #1875
nexteen
Registered User
Moj komp

nexteen's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
smuchac

Vidi ovako , tebi bi garant posao odradio i najjeftiniji ulazni inverter japanskog bredna , sto znaci da bi ti po meni posao odradila i TOSHIBA RAS-13BAV-E / RAS-13BKV-E za 3533kn , no ako zelis uredjaj sa pregrst opcija na daljincu sa pripremom za Wifi , a usput nekolicina je ove zime testirala ovaj uredjaj i svi zadovoljni , onda za nesto vise para i za klasu iznad , nesto je jaci i sigurniji ti je ovaj Hitachi .. Znaci sve zavisi sta hoces i koliko hoces da se opruzis

Hitachi RAC-35WPC / RAK-35RPC - 4700kn

Pdesignh kW 3.05
SCOP 4.60
Klasa A ++
Sezonska potrosnja 928kw
Modulacija ( 0.9 - 5.0 ) kw
na -7c daje 2.70kw sa COP 3.00
na -15c daje 2.16kw sa COP 2.20
na +7C daje 4.20kw sa COP 3.82
----------------------------------

Toshiba Mirai RAS-13BAV-E/RAS-13BKV-E - 3533kn

Pdesignh kW 2.80
SCOP 4.00
Klasa A+
Sezonska potrosnja 980kw
Modulacija ( 0.7 - 4.5 ) kw
na -7c daje 2.48kw sa COP 2,50
na -15c daje 1.80kw sa COP 2,20
na +7C daje 3.60kw sa COP 3,75
---------------------------------

Ovo su maximumi koje mogu isporuciti sa unutrasnjom od 20c , max izduv , i tim spoljnim temp .. S obzirom da imas tako dobro izolovan objekat i uglavnom temo oko 0c , mislim da mozes slobodno ici na sta god hoces . Znaci Toshiba kao najjeftiniji ulazni inverter , a Hitachi kao standard tj za klasu bolji i nesto jaci .. Na tebi je da preseces .. Minimalna duzina instalacije za Hitachi je 3m , a za Toshibu je 2m , vakumiranje je OBAVEZNO ..

gjokic

Ne znam sta bih ti rekao , za taj model Samsunga se ne moze naci podatak na Euroventu pa ne znam sta tacno KW daje na kojim temp . Sto se tice kvaliteta Toshiba je kvalitetniji brend ali je to i ulazni inverter , a koliko bi ti znacila ta plastika , ko ce znati , trebalo bi da znaci . Nazalost moraces sam da preseces

Ovako na oko ne delje lose ni taj Samsung ali ne znam nikoga ko se greje na Samsunga pa da ti mogu reci koju rec o njemu .

v_pula

Za hladjenje 20m2 i lagano dogrevanje izaberi ili LG ili Toshibu , Whirpool zaobidji .. Ja bih uzeo tu Toshibu , ako nista drugo ipak je brend od poverenja .. Nasao sam ti podatke od tog LG-a , deklarisan je za rad do -10c koliko ja vidim , mada kako si ti u Puli pretpostavljam da nikad i nije nize od toga .. Doduse ovaj model na Euroventu ima jos neku dodatnu oznaku a ti je nisi napisao pa samo pretpostavljam da je isti , evo koji je model testiran :

LG P12EN UA3 / P12EN NSJ

Pdesignh kW 2.50
SCOP 4.00
Klasa A+
Sezonska potrosnja 875kw
Modulacija - ne znam kolika je
na -8c daje 2.31kw sa COP 3.00
na -10c daje 2.50kw sa COP 2,90
na +7C daje 3.80kw sa COP 3,80
---------------------------------
Stan 48m2 , PVC stolarija , jedan spoljni zid - cigla - 45cm , izolovan stiroporom s unutrasnje strane : decija soba 3cm , kuhinja 2cm , terasa spolja 5cm i iznad stana je tavan izolovan mineralnom vunom 10cm
nexteen je offline   Reply With Quote