View Single Post
Staro 06.07.2017., 20:17   #659
Uzi84
Registered User

Datum registracije: Jul 2017
Citiraj:
Autor Uzi84 Pregled postova
Jel bi netko ko koristi dva napajanja za rig sa 6 grafa bio ljubazan i slikao mi da vidim kako se sve spoji medjusobno. Znaci napajanja, ploca, grafe/riseri. Sta na koga da provjereno radi. Ploca je asrock h81 pro btc r2.0, napajanja 2xR850i, grafe evga gtx 1070 sc black edition.
Spojio sam na jedno napajanje 24pinski s plocom, 8 pinski kod procesora, dva molexa u plocu i 3 grafe. A drugi sam stavio samo 3 grafe i u 24 pinski stavio onu spajalicu i omotao izolirkom. Nisam siguran jesam li spajalicu stavio dobro jer je na svim tutorijalima na youtube taj 24 pinski bio sa sarenim zicama i receno je da treba spojit zelenu i crnu. Kod mene je bio problem jer su sve zice crne, al kolko sam vidio na svim turorijalima je zelena zica bila cetvrta s desne strane kad je stipaljka okrenuta prema nama, a crne su uvijek bile pored zelene s obe strane tak da sam zabo u cetvru i petu rupu s desna kad stipaljka gleda u nas. Probao sam upalit napajanje bez grafa i ventilator vrti pa pretpostavljam da je ok.
Nakon toga sam spojio risere na grafe i upalio, al mi je prepoznalo samo 4 kartice.
Pretpostavljam da je do risera, al provjerit cu malo kasnije.

Ako neko iskusniji moze samo reci jesam li dobro ovo ostalo spojio. Ponajvise nisam siguran za ova dva molexa na ploci. Jel trebaju biti oba ukopcana u isto napajanje ili u svako napajanje ide po jedan molex na ploci? Kolega mi je rekao da se to ne mora ni spajat na napajanje iako pise na uputstvima od maticne da treba kad je vise grafa na ploci i prvo sam ga poslusao i nisam ukopcao, al cim sam palio rig odma mi ne iskocila obavijest prije neg je usao u win da moram spojit.
Uzi84 je offline   Reply With Quote