Tema: Automobili
View Single Post
Staro 06.07.2017., 12:31   #30395
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor vlado Pregled postova
Nije ista stvar ali : vozim dronove i gluposti. Kad kupuješ drona piše lijepo : maksimalno vrijeme leta je ostvareno u zatvorenoj prostoriji,strogo kontroliranim uvjetima i dron lebdi na 1m visine. U praksi je to barem 20-30% kraće vrijeme jer ne lebdiš na mjestu doma u sobi di je temperatura kako treba,nema vjetra ... Tako da sumnjam da je ta autonomija (šta se auta tiče) mjerena npr na putu zagreb-zagorje. Svi lažu o autonomiji i o prosječnoj potrošnji kod klasik auta.

HEP je svojevremeno potpisao ugovor sa Dokingom oko izgradnje punionica ali kolkio vidim napravili su nijednu. Pardon, imaju jednu u krugu firme! :-)
Nije mi uopće kod ICE problem što lažu, ako mi je refill potreban nekoliko puta rjeđe nego kod EV i traje pet minuta. Ako mi netko dođe i kaže kako mi je EV super kad mi put ljeti do Splita znači dodatnih 2+ punjenja na autocesti, zakucao bih ga u drvo.
Punionice? Super. I dalje ne vidim realnu situaciju. Npr., kako puniti noću, gdje, kako danju, opet gdje, što kad mi je nešto hitno itd.