Citiraj:
Autor Rista
Ali stvarno, ima li tko da mu je na Huawei pucala veza, da je promijenio router i da se to u potpunosti prestalo dogadjati? Ja nisam imao vremena rjesavati to sa Tele2 jer ne skidam skoro nista a u normalnom koristenju se ne dogadja, cak ni sa 4K Netflix streamingom ali bilo bi dobro znati.
|
meni je pucala veza nekoliko dana dok nisam skužio u čemu je problem. Naime, na nekim mjestima u kući je dolazilo do pucanja veze zbog očito nekakvih vanjskih smetnji.. Na tim mjestima mi je i na mobitelu pucala veza... Router sam odnio na tavan, nazvao sam tele2 službu da mi vele gdje je bazna stanica u odnosu na mene. Stavio sam router na dio tavana bliži baznoj stanici i problemi sa pucanjem veze su nestali.
Kupio sam jeftinu antenu na ebay i montirao sam je na krov. Od onda imam maksimalni signal i nema pucanja veze, a brzina downloada se kreće od 30 do 120Mbit-a ovisno o zakrčenosti bazne stanice, upload ide oko 45 konstantno! Prema 12Mbit-a za 180kn od optime, ovo je trenutno najbolje rješenje koje sam mogao dobiti... Dokaz ne pucanju veze je taj da tele2 ne mjenja IP adresu svaka 24 sata kao što to rade dsl operateri, već imate istu IP adresu dok ne napravite reconect... Imao sam 3 tjedna istu IP adresu dok nisam ja isključio router jer sam ga uzeo na more