Tema: Automobili
View Single Post
Staro 04.07.2017., 11:40   #30308
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Ulaže se jako poštena lova. Problem je što je upotrebljivost u odnosu na standardna goriva toliko daleko da nitko ni približno ne vidi kad bi moglo biti bar imalo usporedivo. Od autonomije, cijene, regeneracije, infrastrukture itd.
Zato i kažem, nije dovoljno raziviti samo automobil na el. energiju. Tu treba razmotriti puno širi spektar - od sveukupnog povećanja potrošnje električne enrgije, dovoljne količine stanica za punjenje i naravno politike, lobija i slično.

Citiraj:
Autor Tvrdi Pregled postova
Možda nije najsretnija usporedba ali vozio sam prošlo ljeto Fiestu turbodizelaša (mislim da je oko 90 konja) 2014.g. i u usporedbi sa starim benzincem atmosfercem u mojoj mazdi 3 (2012g.) nije ništa tiši. Uz to kod svih, ali svh tubodizelaša u kojima sam se vozio osjeti se minimalna vibracija u leru..kod stare corolle benzinca je isto bilo (nakon tolko godina, jasno) sad kod ove mazde nema. A motor u leru ne čujem. Doslovno. Ali to su sad fakat sitnice i nitpicking.
DPF nije mali problem, neki ga i vade al je sad pitanje kak će to prolazit na tehničkom u buduće...neki softveri se i ne mogu mijenjati itd...
Mene DPF osobno ne smeta. Velim, smetao bi me da sam primarno u gradu. Ovako mi samo digne tlak jer mi kvari prosječnu potrošnju.

Što se tiče mirnoće rada. Nikakve ali baš nikakve vibracije nemam na volanu, niti na mjenjaču sa ovim motorom - niti više u odnosu na benzinca. Dal to ima veze sa električnim motorom volana ne znam...

U leru je nečujan, pa tako i u radu dok se vozim. Dapače, za razliku od većine dizelaša jako se ugodno glasa. Zato i ekipa na testovima vrlo teško na prvu razaznaje dal je pod haubom benzinac ili diesel.

Što se buke tiče moj komentar se odnosio na režim tokom vožnje. Pogotovo kad ti treba snaga i moment. Tu je diesel tiši i elegantniji. Nadalje, prva generacija M3 iz 2014 imala je dosta glasnu kabinu. To je uvelike poboljšano sa FL vezijom koju ja imam.

Citiraj:
Autor Newmie Pregled postova
Ja primjetim kako je nemiran dok je u leru. Inače se vrti stabilno na 800, a kada je regeracija u tijeku onda skače između 850 i 950.
Uz to mi se pali od klime kompresor... sumnjam da tako treba biti, no nisam našao nigdje pametan savjet kako to riješiti.
Ja vidim da je regeneracija u tijeku jedino po potrošnji. Ovako na prvu ne bih drugačije skužio da je u pogonu. Bacim oko dal ima razlike u radu što se tiče okretaja u leru itd. sl. puta.

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote