Citiraj:
Autor T}{OR
Zanemarivo.
Kolegica s posla imala je priligu sjesti u Teslu, i iz razgovora s ekipom koja je išla na dalji put - kvaka je da uvijek moraš planirati put ovisno o tome gdje ti je stanica za punjenje. Sve je to fora, ali daaaaleko smo još od struje na cestama u nekim ozbiljnijim postocima.
Na papiru je jedno, u stvarnosti malo drugačije. Pitanje koliki je taj moment u stvarnosti jer i G165 i G120 razvijaju "istih" 210Nm. A G120 je zaključan tvornički.
Iz retrospektive vožnje sa starim 1,5l G100 motorom - ako ga nisi razvrtio na 4000, bilo je vraćaj u prvu brzinu za bilo koju ozbiljniju uzbrdicu. Na cestama u primorju i Dalmaciji imaš posla ko u priči sa stalnim šaltanjem i motorom koji se stalno dere.
Nisam vozio taj G120, ali mogu zamisliti kakav je dojam vožnje - adekvatan za razliku od G100, izuzev toga niš posebno. A i razmazio me ovaj CD150. Pred-prošli vikend u Rijeci na onim uzbrdicama nije se ni oznojio. 
|
Gledaj G100 za tu težinu neadekvatan, to je jasno...G120 dovoljan. CD150 se može ganjati...To je jasno

Ma može se ganjati i sa G120 (vozio se kao suvozač) ali onda je drugačiji režim šaltanja i kako ti kažeš motor se vrti više....meni je to fora..
ali na kraju cijele priče opet se vraćamo na to "svakom za njegove potrebe". Ko se vozi većinom po gradu, do posla i sl....ne vidim neku potrebu da se uzima motor za ganjanje. Tvoj dizelaš je idealan za otvorene ceste a sigurno i po gradu dobro vuče, pogotovo u nižim okretajima...to je odlika turbodizelaša (uz potrošnju). Najbitnije je da si ti zadovoljan s autom. Ja nisam baš mogao puno birati motore jel sam uzimao polovni (s ograničenim budžetom) ali i ovak sam dobro prošao.