View Single Post
Staro 04.07.2017., 10:03   #23
SinfulSaint
Premium
Moj komp

SinfulSaint's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Srale, imam nesto slicno tvome setupu. Moj pogled na ovaj 4K dio što si pito.

Mala dnevna soba. Radni stol u sklopu. Komp s 6700k i GTX 960 i Plex serverom. 4K TV ispod nje Yamaha receiver s 4K 30p passthrough. PC i TV kabelom na switchu od routera. Iskreno, Plex mi šteka za 4K sadržaj s kodiranjem iznad 60mbita. Srećom TV je dosta solidan pa zahtjevniji 4K sadržaj 60+ Mbita vrtim preko DLNA od TV-a. Tu sve ide glatko.

Ako ti je TV nešto jači (quad cpu recimo) što nebi 4K recimo vrtio preko DLNA? Napravis share na kompu, Windows Media Player to kod mene odradi fino. Na TV-u ideš kroz foldere koje si shareao i to je to. Toslink kabel iz televizije u Marantza i eto zvuka ako oćeš preko receivera. Doduše, moraš vidjet kakav audio ti receiver može probavit. Jer ako ti je TV noviji onda bi moro podržat novije audio codece tipa True-HD i sl.

Mislim da ti grafički podsustav od 6100 neće bit dovoljan za vrtit 4K stvari. Eventualno da vidiš da li ti se isplati nabavit nešto tipa 960 GTX jer ona kod mene vrti apsolutno svaki 4K sadržaj bez obzira na enkodiranje. x264 ili HEVC svejedno joj je. MPC ili neki drugi video player postaviš da ti dekodiranje hardverski ide preko GPU-a. HDMI u TV i vozi.
SinfulSaint je offline   Reply With Quote