View Single Post
Staro 02.07.2017., 21:18   #8518
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Question

Dobro,nisam imao do sada prilike vidjeti dobar va ekran sa fald sistemom lokalnog zatamnjenja. Ono sto jesam vidio su razni tn,ips i va ekrani bilo na monitorima ili televizorima. Nakon svega tog vidjenog mogu reci da nisam ipresioniran niti malo. Ips je totalna tropa kada se radi o mracnim scenama. Va je nesto bolji ali ne puno.
Esad ove nove price oko visoke svjetline i hdr-a tjeraju covjeka na pomisao da pravih televizora prije toga nije niti bilo. Ja nekako nisam u to uvjeren. Konkretno nije mi jasno u kakvim se ambi uvjetima uopce moze gledati tv sa svjetlinom preko 1000 lux. Za kino tipa zatamnjeni prostor definutivno nije jer bi to bilo stasno naprezanje za oci,barem iz relativne blizine. Ukoliko se zbog toga udaljimo od ekrana gubi se smisao 4k rezolucije i velicine ekrana. Sto je najvaznije, ljudi zaboravljaju da se svakim povecanjem svjetline lcd ekrana dodatno pogorsava prikaz crne koi je ionako problematican. Tu bi onda trebao uskociti famozni fald,ali ne znam koliko je to ucinkovito u stvarnosti.
Potencialni problemi u vidu bleedinga ili dse efekta nisu niti malo ohrabrujuci covjeku koji ima namjeru potositi 2000-3000 eura na tv.
Los vidljivi kut sada u 2017 godini ostaje kapitalan nedostatak led lcd televizora. U slucaju pc monitora vidljivi kut ips matrice je zadovoljavajuci,ali u tv primjeni jednostavno nije dovoljno dobro.
Hajd nek za sada ostane to malo po strani,barem do momenta kada i ja nabavim nesto poput 49xe9005

Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 02.07.2017. u 22:17.
darkijas je offline   Reply With Quote