View Single Post
Staro 02.07.2017., 15:49   #5514
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor viper Pregled postova
Kolko se ja kuzim u medicinu ...EURODOCIS nije vezan za infrastrukturu o kojoj se prica u ovoj temi.
Koliko ja citam spominje se i opticka infrastruktura i prosirenje iste:

Vipnet u idućih mjesec dana planira ponuditi fiksni internet brzine od 500Mbit/s što je pet puta brže od svega što je kućanstvima trenutno dostupno na domaćem tržištu.
Najavio je to u četvrtak u Zagrebu na proslavi 18. godina poslovanja tog operatera u Hrvatskoj, njegov predsjednik Uprave Jiří Dvorjančanský. Dodao je da im je to omogućilo ulaganje u vlastitu optičku mrežu dugu 10 tisuća kilometara, a s kojom pokriva 440 tisuća kućanstava u 43 grada. "Brzine od 100 do 500 Mbit/s planirali smo ponuditi već u drugom tromjesečju, ali nas je u tome spriječila činjenica da će tek u idućih mjesec dana na tržište doći komercijalni modemi koji podržavaju standard EuroDOCSIS 3.1 te time takve brzine", kaže Dvorjančanský. Navodi da je operater do sada u izgradnju infrastrukture uložio 10 milijardi kuna, a s ukupnim iznosom od 15 milijardi kuna ulaganja najveća je greenfiled investicija u Hrvatskoj od osamostaljenja.

A ima ili nema veze, tak nema veze.
Cilim je offline   Reply With Quote