Citiraj:
Autor Rista
Dobro izgleda. Ja rijetko ikada gledam SD ali tesko mi je vjerovati da moze puno bolje od toga bilo kakvim algoritmima. Ipak je to signal koji smo gledali na sicusnim CRT-ovima i sada rastegnut na dijagonalu od 165cm.
Nece LCD tako brzo u penziju, ni blizu toga. Pogotovo sada kad je HDR sljedeci big thing a zapravo za promjenu nije nekakav gimmick nego prava stvar. OLED ima hrpu problema, neki ce se s vremenom rjesavati, neki nece nikada. Degradacija ce uvijek biti prisutna, samo pitanje do koje mjere. Nekako ne zelim TV sa kojim cu morati paziti koliko filmova kojeg formata gledam da se dijelovi ekrana nebi trosili vise od drugih. Dobar VA FALD u potpunosti me zadovoljava kontrastom, a za razliku od OLEDa nema cirkusa sa brightness limiterima i sl. Jedina mana koja ostaje su vidljivi kutevi. Ovogodisnji Samsungovi QLED su trebali biti pomak na bolje ali moram priznati da ja nisam primjetio neku znacajnu razliku.
|
Cek malo, kakvo trosenje kod oled televizora?
Ma znam da ima mana, al na crnu svi svrsavaju i ocito je to jedina prednost pred lcd-eom, bar imam takav dojam.. Posto svi pricaju o beskonacnoj crnoj o kojem lcd moze samo sanjat to..
Dalje ne znam koje su jos prednosti oleda, posto nisam to puno proucavao, trenutno mi je lcd aktualan
Jel imas iskustva s oled telkama?
Sent from my HTC 10 using Tapatalk