Citiraj:
Autor ibme74
Revolver3844 rađe staviti HEXA 400 ili PW400 a za razliku u cijeni staviti B250 sa 4 slota za ram jer na ovoj H110 ploči ima samo dva utora i odmah mu oba zauzimaju 2x4GB što znači da ne može u budućnosti ubosti dodatno ram nego bi morao opet kupovati 2x8 kit i ove prodavati što je nepotrebna zahebancija.
|
Zašto mislim da nije bolje žrtvovati ostale komponente zbog ploče sa 4 ram slota kad pričamo o ovakvom budžetu.
MSI Gaming 1050 TI će vrijedit osjetno više od MSI/ZOTAC mini modela i lakše će ju biti prodat, kad se odluči na upgrade grafičke, uz navedeno u startu ima tišu i bolju karticu koju može i kloknuti po potrebi.
Što se tiče napajanja, na hyper 500 može staviti u budućnosti bilo koju grafičku sa bilo kojim i5/i7 procesorom bez beda, dok to sa hexom ne bu išlo, uz to još 2 godine više garancije što nije mala stvar.
(znači može biti primoran na mijenjanje napajanja na kojem se više popuši nego da izmijeni 2x4gb u 2x8gb ram)
Generalno jedina bitna razlika između te dvije ploče je ta 2 slota rama više, 200kn razlike ne opravdava tu razliku, ja mislim da je bolje uložiti u jače napajanje i bolji model grafičke nego imati dva slota rama više koja ćeš koristiti bog zna kad i ako.