Citiraj:
Autor Lak
Da se moze prodati za postene novce odmah bi to napravio i kupio stan na visem katu slicne cijene.
Taj susjed predstavnik stanara je 3 godine prodavao i na kraju odustao, trazio je realnu cijenu, ali ljudi bi badava stan.
Radi se o skoro centru Zagreba, imam niti 15 minuta laganog hoda do trga, mozda bi dobio 1100-1200 eura po kvadratu, ali za te novce nedam ni da je 8 stupnja u stanu.
I kuda da onda idem za 1100 eura, mogu jedino u neki periferijski stan sa cigicima za susjede.
Ovo je valjda jedini glavni grad u EU gdje centar ne vrijedi nista. Je da su zgrade stare, moja je iz 1955, ali boli me briga, nedam za sicu.
Par sto metara od mene se gradi u zadnje vrijeme dosta novih zgrada, btw sve su na istu sablonu, izgledaju socijalisticki samo sa novijim materijalima, cijena 3000 eura kvadrat...tako da niposto ne prodajem za bagatelu.
|
Upravo sam kupio stan, nakon par mjeseci intezivnog trazenja, kombiniranja, gledanja, razgovora tako da se moze reci da sam u tome.
NHF, ali ovo sto ti pises, to nema zdrave temelje. Zasto je centar relativno jeftin?
Prvo, sve starudija/propuh od zgrada koje su u original stanju iz 50-ih, ili i starije. Kvaliteta zivota u tim zgradam je, kao sto i sam vidis, koma. Ako je zgrada postena, onda cijena ide od 2000 pa na vise. A ta tvoj zgrada to nije, tako da je cijena takva kakva je. Plus sto u takvim zgradama za susjede dobivas 90% retardirane gerijatrije s kojom nemos nis, uostalom i sam vidis.
To sto ti imas 15 min pjesice do trga, to je relativno dobra stvar, ali generalno gledajuci kvaliteta zivota u centru je isto koma. Guzva, zakrčenost, parking. Ok, netko to voli, ali svaki noramaln čovjek bi trebao bjezat iz centra
Sto se tiče cijena stanova općenito, one su i dalje prenapuhane, ljudi jedostavno traze previse, i zato se stanovi tak bas i ne prodaju, jer prodavatelji za stan koji relano vrijedi 55k€ trazi 70k€, ali dao bi ga za 67
Otisao sam u debeli OT, my bad