Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 29.06.2017., 22:29   #1819
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Lak Pregled postova
Da se moze prodati za postene novce odmah bi to napravio i kupio stan na visem katu slicne cijene.
Taj susjed predstavnik stanara je 3 godine prodavao i na kraju odustao, trazio je realnu cijenu, ali ljudi bi badava stan.
Radi se o skoro centru Zagreba, imam niti 15 minuta laganog hoda do trga, mozda bi dobio 1100-1200 eura po kvadratu, ali za te novce nedam ni da je 8 stupnja u stanu.
I kuda da onda idem za 1100 eura, mogu jedino u neki periferijski stan sa cigicima za susjede.

Ovo je valjda jedini glavni grad u EU gdje centar ne vrijedi nista. Je da su zgrade stare, moja je iz 1955, ali boli me briga, nedam za sicu.

Par sto metara od mene se gradi u zadnje vrijeme dosta novih zgrada, btw sve su na istu sablonu, izgledaju socijalisticki samo sa novijim materijalima, cijena 3000 eura kvadrat...tako da niposto ne prodajem za bagatelu.
Upravo sam kupio stan, nakon par mjeseci intezivnog trazenja, kombiniranja, gledanja, razgovora tako da se moze reci da sam u tome.

NHF, ali ovo sto ti pises, to nema zdrave temelje. Zasto je centar relativno jeftin?
Prvo, sve starudija/propuh od zgrada koje su u original stanju iz 50-ih, ili i starije. Kvaliteta zivota u tim zgradam je, kao sto i sam vidis, koma. Ako je zgrada postena, onda cijena ide od 2000 pa na vise. A ta tvoj zgrada to nije, tako da je cijena takva kakva je. Plus sto u takvim zgradama za susjede dobivas 90% retardirane gerijatrije s kojom nemos nis, uostalom i sam vidis.

To sto ti imas 15 min pjesice do trga, to je relativno dobra stvar, ali generalno gledajuci kvaliteta zivota u centru je isto koma. Guzva, zakrčenost, parking. Ok, netko to voli, ali svaki noramaln čovjek bi trebao bjezat iz centra

Sto se tiče cijena stanova općenito, one su i dalje prenapuhane, ljudi jedostavno traze previse, i zato se stanovi tak bas i ne prodaju, jer prodavatelji za stan koji relano vrijedi 55k€ trazi 70k€, ali dao bi ga za 67

Otisao sam u debeli OT, my bad

srale7 je offline   Reply With Quote