Da se moze prodati za postene novce odmah bi to napravio i kupio stan na visem katu slicne cijene.
Taj susjed predstavnik stanara je 3 godine prodavao i na kraju odustao, trazio je realnu cijenu, ali ljudi bi badava stan.
Radi se o skoro centru Zagreba, imam niti 15 minuta laganog hoda do trga, mozda bi dobio 1100-1200 eura po kvadratu, ali za te novce nedam ni da je 8 stupnja u stanu.
I kuda da onda idem za 1100 eura, mogu jedino u neki periferijski stan sa cigicima za susjede.
Ovo je valjda jedini glavni grad u EU gdje centar ne vrijedi nista. Je da su zgrade stare, moja je iz 1955, ali boli me briga, nedam za sicu.
Par sto metara od mene se gradi u zadnje vrijeme dosta novih zgrada, btw sve su na istu sablonu, izgledaju socijalisticki samo sa novijim materijalima, cijena 3000 eura kvadrat...tako da niposto ne prodajem za bagatelu.
Moram si staviti izracun na papir za tu izolaciju ili nekako progurati obnovu fasade, ne samo zbog sebe vec i cijele zgrade da to na nesto lici i digne vrijednost stanova.
I onda se zatucani susjedi cude da ne mogu prodat, pa kak bi prodao kad je zgrada propuh.
Uff, mene bi ta vuna kostala i 25 somova i vise.
Cijevi su mi na vanjskim zidovima, nisu ustemane u zid nego su postavljene 2 centa od zida i tako idu po sobi do radijatora.
Bojler je kostao 5000 kuna, Bosch, ali jos je naplaceno 4500 kuna za ugradnju, plus spajanje cijevi za dovod zraka kroz fasadu, to je zakonski tako trebalo, plus spajanje odvoda na dimnjak.
Jos sam ja kasnije knaufom i vunom zatvorio tu cijev za zrak pa je sve skupa ispalo 10 somova.
Bojler je 24 kw.
Mislim da mene samo nova fasada spasava plus jos bi si trebao pod izolirati od podruma kako sam zamislio.
A inace obozavam ljeto i ovu vrucinu, jest da se tesko dise kad mi je u stanu 28+ stupnjeva, ali znam sto me ceka tamo krajem listopada, pa mi je cak i dobro sada na skoro 3 banke u sobi