Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 29.06.2017., 19:08   #1809
Lak
Premium

Lak's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Razumijem, onda nista od grijanja tom klimom.
Imam centralno plinsko grijanje, ali sve skupa 80 kvadrata, no razmisljam za iduce ljeto vec imati klimu za hladenje u tih 30 kvadrata dnevne sobe, mozda dohvati i jos neku sobu, pa sam pitao da vidim kako bi se ta dnevna soba mogla grijati.
Plinsko grijanje me dosta kosta, 12 sati grijanja dnevno na 20 stupnjeva ispadne 150 eura mjesecno, a prica se kako su klime ucinkovitije.
Ne bih davao vise od 4000 kuna za klimu, a ako u tom rangu nema klime koja moze bolje grijati od toshibe onda bih uzeo nju, jer koliko sam shvatio japanac je ipak japanac, a toshiba je najpovoljnija medu japancima, pa bi posluzila da malo dogrije koliko moze.
U ostalim sobama su naravno takoder radijatori, ali nema termostatskih ventila i sobe su unatoc grijanju hladne, em prizemlje, a podrum je hladan, em iznad prazan stan, em nema stiropora i slicnog, nove pvc prozore imam kompletno, ali to ne znaci nista kada sve ovo ostalo nije dobro.
U dnevnoj je kuhinja, pa kuhanje donekle pomogne, a i to mi je jedini dio stana ispod kojeg je suterenski stan, ostalo je podrum.
Meni je parket leden, a sva toplina radijatora bjezi van kroz zidove i strop u gornji prazan stan.
Mislio sam barem onda zagrijat tom klimom dnevnu sobu, ali ako ne ide, barem ce hladit ljeti.

A imam tako nazadne susjede da ne zele niti cuti za obnovu fasade iako grad pokriva 80%, naravno svi su penzioneri.
Razmisljao sam dic parkete i napravit kvalitetnu izolaciju, ali opet bi gubio kroz fasadu i strop, pa mi se ne isplati nista niti zapoceti.
Eto, lik iznad ima prazan stan vise od 10 godina, niti renta niti zivi gore, dode jednom tjedno oprat rublje i suknut pola kubika vode sa perilicom iz 70ih, a odjavljen je na racunu za vodu

Zadnje izmijenjeno od: Lak. 29.06.2017. u 19:20.
Lak je offline   Reply With Quote