Citiraj:
Autor MAGARAC
Nije tesko kad ides na dulji put i imas konstantu brzinu, cak i ak si debelo preko 140 moze ugodno iznenadit sa ispod 5 litri. To je za takav auto domaci teren.
Ja danas utankal Megana na Ini, 49l za 780km ili 6.3l i to mi je najvisi prosjek ever za odlazak na posao i nazad. Stalno lijeva traka 160+ i aktivno po gradu i selu  Tesko da mogu vise potrosit na toj ruti bez da vozim ko debil po gradu.. Previse sporih auti u denoj traci na AZMu, skoro pa opasno sporih a s druge strane se tegle prikolice ili bickli sa 180..
|
Vidiš to mi je najveća zamjerka novih Mazdi - mali spremnik. Sad se ne sjećam kako je bilo kod stare (benzinac) ali u praksi ja nisam nikad natočio preko 40l. Jednom 41l ali najčešće oko 38-39l s "dometom" od oko 630-650km. Na stranicama mazde piše da ima spremnik od 50l. Prema ovome rezerva se pali na oko 10-12l što je oko 1/5 spremnika.
Listao malo po priručniku i tamo piše da se ne bi smjelo voziti sa ispod 1/4 spremnika. Valjda im je osjetljiva pumpa za gorivo i tako je podešen da te sili točiti tu negdje oko 1/4. Ne znam...