Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 27.06.2017., 14:17   #1781
vodokotlic
Premium
Moj komp

vodokotlic's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Znam da pljujete po mobilnim/prijenosnim klimama al sam u iznajmljenom stanu i ak stavim zidnu klimu sa njom ne bi mogao hladiti dnevni boravak i spavacu sobu radi rasporeda stana.

U bauhausu sam naletio na ovaj model.
https://www.bauhaus.hr/sinclair-prij...-af-7000e.html

Cuo sam koliko je glasna i nije glasnija od ventilatora kojega sada imam.
Ima odvojeno crijevo koje izbacuje topli zrak van i nema spremnik za vodu zbog nekog sustava recikliranja kondenzacije.
Vidio sam da prodaju i neku termo izolaciju kaj se stavi na otvoren prozor da ne ulazi topli zrak unutra, a ima rupu za crijevo.

Dnevna soba mi ima nekih 25m2, nebi ju hladio na 20, al barem da mi moze ohladit (izvuc vlagu) sobu na nekih 25c

I sada ne znam kaj da si mislim.
Da ne bude samo rekla kazala evo par direktnih dojmova:

Klima je ovaj vivax, 2,5kW
Ima isparavanje kondenzata i posudu. Kad radi s ciklusom do nekih 60% bez problema radi isparavanje ali ako dođe do toga da mora radit 100% (što je zapravo jako često) u posudu teče potok. Je li u ovoj novijoj to unaprijeđeno neznam ali bilo bi užas da ju moraš modificirat s crijevima i kanisterima da bi ispravno radila u ful gasu...

Buka je subjektivna stvar i prvi ću izabrat buku prije vrućine ali da ju ostavim kroz noć, to nikako...

Što se tiče snage, moja je modificirana s dvije cijevi (i ispuh i usis za hlađenje kompresora) i sve je dobro zabrtvljeno tako da imam najmanje gubitke koje mogu imat i svejedno nije mogla zadržat prostoriju na namještenih 26 C preko prošlog vikenda (zagreb, sunčano, 32+ C). Konstantni ful gas je rezultirao s 28 C i preko 2 posude (10l+) kondenzata dnevno. Soba u neboderu, 15m2.

Potrošnja je kad sve sagledaš zapravo grozna. Od početka sezone (5.mj) nabrojala mi je 200kWh.

Sve u svemu, da ju nisam platio doslovno 0 kn, nebi ni pomišljao na tak nešto.
vodokotlic je offline   Reply With Quote