Citiraj:
Autor Elven
Kad je vec tema o meh tipkovnicama, volio bih znati razloge prodaje?
Ja trenutno tipkam na MX Clear (Code keyboard), još uvijek imam MX Blue CM Mech, ali bih volio probati i Topre switcheve (da otkrijem dal su to oni savršeni switchevi koje sam probao na jednoj japanskoj tipkovnici, ali nisam kupio jer sam bio budala ... nisam ni slikao tipkovnicu pa dan danas ne znam koja je to bila)... ali bi volio i probati MX Brown... a vi obojica ih se rješavate, što mi nije dobar znak.
|
Nikakav loš znak, bez brige - naprosto, individualna stvar
Što se MX brown tiče - sjajni su, nema dileme. Linearne ne volim, clicky switchevi mi smetaju, pa su taktilni bili jedina opcija i prva mehanička mi je bila s brown switchevima - samo, s vremenom sam skužio da mi bolje leže puno tvrđe izvedbe, pa sad koristim taktilne sive (a u planu su 78g Zealio switchevi).
Što se HHKB tiče, ista stvar: 45g mi je premekano. Inače je tipkovnica sjajna, layout odličan (također se može ubaciti zamjenski kontroler, koji omogućuje vlastite kombinacije) i ima taj neki specifičan, vrlo ugodan zvuk (dodatno izražen zbog plastične konstrukcije; to je ujedno i moguća mana, jer je dosta lagana) - ali eto, nisam ju previše koristio jer mi se više sviđa 55g Realforce.
Razmišljam ju prodati, da ne stoji bezveze, iako me kopka da si ju ostavim jer se radi na
zamjenskim tvrđim gumama, a spominjano je i aluminijsko kućište .. hmm, dileme.
Topre je generalno fenomenalan, ali ne sviđa se svima - samo, to nećeš znati dok ne isprobaš.
Vrijedi li para? Opet, skroz individualno.