Imam S7 proizveden u 02.2017 i oko 3mj star (moj) i drugi S7 iz 10.2016 oko pola godine star (njen).
Moj ima CSC SEE, dok je njen iz Tmobila i ima DHR. Oba na zadnjem svibanjskom Nougatu (samo različite PDA, BB i ostale verzije).
Moj mob je od jutra korišten na jako lošem 4G signalu, Tapatalk, mesengeri, Chrome, Instagram, napravio evo 5h SoT-a do sad, ostalo još 40% baterije.
Ona svoj mob koristi jako slabo, isključivo WA, Viber, Chrome za fejs, niš posebno, također 4G, a svejedno došla je doma sa isto baterije kao ja. SoT je bio zanemariv, tipa sat i pol, ne sjećam se više. Do maloprije je pala bat na 5% i sad je na punjaču.
Na oba moba su isključene iste aplikacije/bloatware, oba su krenula od factory reseta, njen jednostavno nikad nije pokazao performanse po pitanju baterije od prvog dana kako sam ga uzeo polovnog. Izađemo skupa van sa 100%, ona manje koristi mob, ja recimo više, vratimo se doma sa isto baterije (slikoviti primjer).
Čitao sam na forum.hru (da, da, znam) iskustvo tipa koji je imao dva Galaxy uređaja i oba su mu na oko 6 mjeseci jednostavno se pogoršala u bateriji. Navodno nije pomagao ni reset ni niš, mob je postao takav kakav je. Na netu zasad nisam uspio izguglati takve slučajeve. Meni to smrdi, ali opet zašto bi ljudi lagali... Garancija na bateriju sa SGS7 je 6 mj.
Sutra budem uzeo njen mob i podesio ga kao svog pa odradim par dana testa.
Se isplati u ovom slučaju:
- mijenati CSC i povući identičan update kao na mom mobu? Radi li to uopće kakvu razliku? Ciljam napraviti joj identičan setup kao moj
- ganjati garanciju, i šta uopće reći?