Još malo o slanju e-mailova s IP kamera...
Imam dvije kamere. Obje su slale mailove prošle godine. Ove godine sam jednu resetirao i neke stvari promijenio. Naravno da sam zaboravio postavke za slanje e-mailova s kamere. Probao sa naštimati da šalje preko gmaila pa preko t-coma i ništa. Onda sam posumnjao u to da gmail blokira pa sam mijenjao lozinku, stavljao onu app lozinku i opet ništa. Zvao sam i T-com da vidim jel se ti mailovi negdje blokiraju i da mi kažu koje su postavke za smtp i koje su moji user i pass. I opet ništa.
Znači, s kamerom koju sam od nule postavljao, niti na jedan način mail ne prolazi, a usput sam promijenio lozinke i na gmailu i na tcomu.
Onda sam uključio kameru koju sam namjestio prošle godine i odmah sam dobio mail s nje. Rado bi prepisao postavke za slanje maila, ali sam naravno zaboravio login podatke za tu kameru.
To što stara kamera šalje mailove znači da nije do gmail lozinke, da nije do t-com lozinke, nego nešto treće. To što ta ELRO kamera radi, to otklanja sve one priče da stare kamere ne rade s novim smtp standardima.
E sad. Što da radim? Ako jedna kamera radi, onda može i druga. Kako postaviti da šalje mailove? Ili ako netko zna, kako se može hacknuti u IP kameru pa da se prepišu postojeće postavke koje rade?
Ajmo stručnjaci!