View Single Post
Staro 26.06.2017., 18:43   #16
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor trtatrt Pregled postova
Hajmo od cijene, za tu priču ako ćeš sam spajati otprilike ambilight riješenje ti dođe oko 100€
Netko je spominjao RPI, to bi bilo ok pod uvjetom da je i on izvor slike, kako to nije u tvom slučaju 7€ za arduino je sasvim dovoljno.
Ako misliš osvijetliti cijeli zid, nećeš, vjeruj mi, ako misliš koristiti dodatnu rasvjetu nećeš se usrećiti, razlog je: LED rasvijetna tijela nisu digitalna a raditi module ( driver modul + wireless modul) za svako rasvjetno tijelo je u domeni "Džaba si krečio", postoji razlog zašto je Philipsov HUE skup.
Ono što ti ostaje DIGITALNA LED Strip traka koja košta "od do" ovisno o broju LEDica i tipu LEDica te napajanje. Kako su 4 panela u igri izvor ti može biti jedino kakav komp. Da ne odustaneš prije nego što kreneš večeras ti snimim 2 videa, jedan je orginal Philips Ambilight na mojoj Philips TV te drugi složen na mom kompu, pa će ti biti jasnije o čemu pričam. BTW složeni Ambilight radi bolje, ne što je moj :P
jel bi ti se dalo podijeliti neki dobar tutorial i dijelove koji su potrebni,

razmisljam sloziti oko projektor platna, dimanzija 250cm vodoravno i 150cm vertikalno, jel to izvedivo.
Izvor slike mi je PC koji je HDMIem spojen u reciever te iz receivera u projektor.
Gabre je offline   Reply With Quote