View Single Post
Staro 26.06.2017., 14:16   #1844
bozoou
Registered User

Datum registracije: Dec 2014
Moj neki dojam koji sam stekao isčitavajući majning forume posljednih dana, pa vas molim da me ispravite/nadopunite sa vašim osobnim dojmom:

Koliko shvatih, neki prosjek zarade po kartici je ranije bio ustabiljen na nekih 1$/dan. U ovoj "zlatnoj žili" se ta zarada popela i na 5$ na dan (možda je u peaku bila i veća, to neznam). No s obzirom na samobalansirajuću prirodu rudarenja, sada će težina konstantno rasti dok se opet ne stabilizira omjer uloženo/dobiveno. Prema viđenom, težina sada raste nekih 10-15% na tjedan...prema čemu će se vrlo brzo opet istabilizirati zarada na 1$/dan (ako na moment ne potone i niže, a tko zna...možda se i trajno spusti omjer dobiveno/uloženo s obzirom na ono što je bilo prije...pošto će ovaj hype uvući nove ljude koji će ostati konkurencija i nakon što se uvjeti pokvare)

No, s obzirom na trenutni hype za karticama, njima je skočila cijena. Ugrubo shvatih za duplo, može li me netko ispraviti i reći kolika bi trebala biti cijena jedne rx470 da je potražnja ostala "normalna"?

Što me dovodi do razmišljanja da jedna realnija računica povrata uloženog treba biti kalkulirana sa povratom 1$/dan. Pošto su sada kartice duplo skuplje, to bi mogli biti prilično neefikasno sada uletiti sa investicijom (nepotrebno uvećanom puta dva) ...pa to na kraju otplaćivati sa 1$/dan.
Nekako mi se čini bolje onda pričekati da se cijene kartica iznormaliziraju nakon što se i težina iznormalizira. Ako kartice stvarno opadnu u cijeni na pola, a dobit se spusti na 1$/dan ...to je opet perspektivno ulaganje na duže staze..ukoliko te brojke garantiraju malo veću stabilnost od trenutnog pogađanja što će biti...

Heto, samo malo razmišljam na glas da me ispravite ako mislite da nešto olako griješim.
A ono što bih vas molio, da napišete od kada rudarite i kako vam se otprilike kretala dobit po kartici u određenim etapama za koje mislite da je bitno spomenuti.
Čisto onako da kažete okvirno da vam je u 2016-toj bio otprilike prosjek 1$/dan, pa je u peaku sada skočilo najviše na xx$/dan ...pa je to već kroz xx mjeseci palo na xx$/dan...itd.

Kada spominjem kartica, svjestan sam da nisu sve iste...ali u pojednostavljenoj analizi trebali bi smatrati da kartica predstavlja neku xy karticu koja spada u okvir best-buy kartica za dato vrijeme.
bozoou je offline   Reply With Quote