Citiraj:
Autor dean225
Nisam nikakav znalac, ali neka mi netko objasni gdje je nestala Hamiltonova sekunda u odnosu na Vettela? Ok, bio je brži, ali mislim da ga ne bi obišao ni da se vozilo još 30 krugova.
Zašto Mercedes može odvrnuti 2,3 kruga a ostali ne mogu??!
|
To je nešto što sam spominjao par stranica ranije - neki stručnjaci vele da kod npr kvalifikacija mogu koristiti određenu dozu ulja koje sagorijevaju zajedno s gorivom i koje im je dovoljno da potegnu jedan ili dva kruga zaredom i ostvare pole position. Pogledaj koliko poleova je hamilton nabio u posljednje 3 godine. Postoji i slična situacija kada se utrka restarta pri čemu mercedesi podivljaju i krug ili dva voze iznimno brzo. Nije samo stvar u tome što održavaju toplinu guma, jer ove sezone imaju problema s time, ali svejedno uspiju kod restarta utrke voziti jako brzo. Isto tako, od početka dominacije slagali su bolid da bude najbrži u čistom zraku - aerodinamika im je katastrofa kada nekoga slijede i to im je išlo na ruku posljednje 3 godine jer im je bilo dovoljno da osvoje prva dva mjesta u kvalifikacijama (hamilton i rosberg) i onda bi krstarili 60 krugova po stazi. Ako bi iz bilo kojeg razloga pali na niža mjesta čulo bi se kukanje da im se motor pregrijava, da im se gume uništavaju itd.....isto je bilo i sad s hamiltonom i vettelom kada se hamilton vozio iza njega. Mogao si vidjeti u pojedinim krugovima da je hamilton ponekad padao i na 2 sekunde iza da sačuva gume i motor i onda je iskoristio zadnja dva kruga da ode na sve ili ništa kako bi pokušao pretići vettela. Jbga, sve u svemu - teško ih je uhvatiti kad su naprijed. To je bio i razlog zašto je rosberg na drugom mjestu uvijek imao problema da sliejdi hamiltona, a kad bi bio prvi u pravilu bi pobijedio jer bi hamiltonu bilo teško slijediti njega. Razliak je samo bila u tome da je hamilton odrađivao bolji posao u kvalifikacijama, pa ga je rosberg većinu vremena morao naganjati.