Spomenuti MAX3 paket od 249 kn imam i ja. Radi se o novom MAX3 paketu koji inače košta 319 kn, ali je dodijeljen popust od 70 kn. Link do novih MAX3 paketa:
https://www.hrvatskitelekom.hr/max-paketi/paketi
Ukratko, paket sadrži neograničene pozive prema svim fiksnim i mobilnim mrežama u HR bez uspostave poziva, prikaz broja, flat Internet s brzinom do 20 Mb za bakar, odnosno 50 Mb za optiku, MAXtv osnovni paket s uključenom Snimalicom 10.
Ja sam nedavno zvao HT korisničku podršku da pitam imam li kakvih ugovornih obveza, i ako da, do kada traju. Kada mi je agent rekao da imam i do kada traju, pitao sam ga koliko trebam platiti penale (naknadu za prijevremeni raskid ugovora) jer sam razmišljao da pređem na Iskon. Čim sam to pitao, agent mi je odmah rekao da nema uvid u te informacije jer takve upite riješava posebna služba (služba za zadržavanje ili save desk). Pitao me za kontakt broj mobitela i rekao da će me netko kontaktirati iz te službe kroz 2 dana. Sutradan me nazvala neka ženska iz te službe i rekla točno koliki bi bili penali kada bih raskidao ugovor, tj. prelazio na Iskon. Pitala me zašto bih prešao pa sam joj rekao da Iskon nudi iste usluge po znato nižoj cijeni (bila je ponuda za 239 kn). Ja sam obično plaćao HT-u 370 kn za telefon, Internet i MAXtv s nekim dodatnim opcijama. Ženska mi je preporučila novi MAX3 paket od 319 kn, ali je rekla da mi može dati popust od 70 kn za "dugogodišnjeg korisnika" pa bi to onda bilo 249 kn. To mi je dobro zvučalo pa sam rekao da sam zainteresiran. No, ženska je rekla da moram odabrati jedan dodatni programski paket za MAXtv da mi to može uključiti. Odlučio sam se za MAX Arena paket za 5 kn/mj (inače košta 49 kn/mj.). Također, potrebno je dodati +10 kn za Turbo 50 opciju za Internet jer je u taj paket uključena brzina do 20 Mb za bakar.
Znači, to je ukupno 249 kn (cijena osnovnog MAX3 paketa s popustom od 70 kn) + 5 kn za MAX Arena programski paket + 10 kn za Turbo 50 opciju = 264 kn.
Cijena ostalih MAXtv programskih paketa s popustom je:
- Sport Plus - 15 kn/mj.
- Prošireni - 24 kn/mj.
- HBO Premium - 29 kn/mj.
Dakle, meni su dali taj MAX3 paket za 249 kn jer sam imao ugovornu obvezu još nekih 6 mjeseci (penali bi bili oko 700 kn). Da nisam to imao, vjerojatno bi mi dali to isto za 209 kn što inače daju novim korisnicima koji prelaze na HT.
Preporuka SVIMA koji su u HT-u i plaćaju preko 350 kn da ODMAH nazovu 0800 9000 i počnu se raspitivati za raskid ugovora i penale. Čim im to spomente, odmah će takve upite proslijediti službi za zadržavanje koja će vas kontaktirati kroz 2 dana i ponuditi vam popust. Ovo napravite čak iako ste zadovoljni s HT-om i ne želite prijeći na drugog operatora. Dovoljno im je dati do znanja da niste baš zadovoljni pa će odmah dati popust. Ako šutimo, ispada da smo zadovoljni s visokim cijenama!