Charles Atlas je živio početkom 20 stoljeća.
Nije imao pojma o inzulinu i hormonima, nije bilo wheya niti kreatina. Počeo s 44 kile, završio je kao bb. Jeo je jaja, mesinu, izgledao zvjerski (onako kako zdrav čovjek izgleda) i karao što je stigao.
(povlačim usporedbu s današnjom industrijom pravilne prehrane i sveznajućih trenera)
Drago mi je da si krenuo u mršavljenje, no iskreno, tebi ne treba niti trener niti suplementi. Par osnovnih pokreta, tri četiri puta tjedno, duge šetnje s dragom i cuckom, puno jaja mesa i povrća i stari ti si sređen za 6 mj. Mislim žal mi je para koje bacaš, a za te pare si moreš stan plaćati. Isto sam i ja u tvojim godinama tvrdo zabrijao (evo Lak potvrđuje), keto/suplementi/prehrana/treninzi/simtetamte, na kraju se sve svodi na to da digneš čim više, a pojedeš adekvatno. Sad se plačem za tim parama jer sam si rađe mogal pimpeka povećati, nego donedavno bacati lovu na shit hranu.
Primjer je pored mene u firmi. Frajer trenira rekreativno, ali ne gym, nego kyokushin, triput tjedno po dva sata, uz to doma drva, vrt, kosi čisti pegla itd itd. Jede sve. Cijela pizza, lazanje, lonac graha, cijeli bijeli kruh dnevno, ćevapi, čvarci, masno... ja ne znam jel on unese išta proteina dnevno u sebe osim nečega u mesu. Svaki dan gablec - pizza ili ćevapi. A frajer izgleda tako da ti vilica otpadne na pod. Bio je mršav a sada ima oko 100kg, mišić na mišiću. Pa ti izvuci zaključak.
Znam da ti moje riječi sad zvuče smiješno jer Matija ili tkogod iz ProBBFitnessštoveć tvrdi drugačije, ali shvatit ćeš kad dođe cajt. A onda ćeš mi platiti onaj gemišt