Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 21.06.2017., 11:21   #8519
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Slazem se s tobom u načinu razmisljanja i smislu ove Naim kutije. Ali problem konkretno moje situacije je taj sto se ne sjećam kad sam zadnji put sjeo u swet spot i pustao/slusao flac/CD i slusao. Sve se to počelo svodit na "jednostavnije" slusanje i tu vidim prednost ovog Naima u odnosu na klasični stereo, koji zauzima poprilično puno mjesta i popratnih sadrzaja. Izgleda da sam s vremenom postao potencijalana klijentela za ovakva polu audiofliska rjesenja.

Napredni mono je očito in, jer klasični stereo ima i vise nego očite nedostatke.

Guglam, ali ne uspjevan naci neki realan osvrt/test/misljenje, kako bi recimo Naim zvučao u direktnom blind testu sa klasičnim stereo setupom istog cjenovnog razreda.
Znači neki normalni (realan) prostor, stereo L-R, a u sredini Naim, testna playlista i prvo jedno pa drugo.

Vjerujem da bi se mnogi zajebali u pretpostavci koji sistem ce u konačnici bolje zvučat.
Naim kosta cca 800€, i kad malo bolje pogledate, i kada idete radit stereo od 0 (par bookshelfa, stalci, pojačalo, kablovi, izvor) za 800 € nemate bas previse prostora za napraviti hi end zvuk.

Ha, kužim te zapravo u potpunosti, jer sam i sam trenutno u situaciji da sam zbog nedostatka prostora (odnosno - ustupanja prostora u dnevnoj sobi maloj gmizavici i već stotinama njenih igračaka) prešao na zvučnike koji se vješaju na zid + subac.

Da se nisam sa prodajom zvučnika telio mjesecima (i prodao ih fakat povoljno, premda ne u bescjenje), možda bi i ja rasprodao i ostatak hife i
prešao na neko takvo rješenje. No krenuo sam u DiY, i zapravo sam zadovoljan, iako nekim većim dosezima tipa stage tu nema mjesta.

No, to mi je omogućilo da relativno često ipak slušam glazbu, obzirom da sam dobio potreban prostor, a na sluške se nikad nisam uspio naviknuti.

Tak da predlažem da zagrizeš metak i naručiš Naima, pa javi nama da mi znamo jel to čemu

Hej, tom služi forum, ne?
jean luc je offline   Reply With Quote