Citiraj:
Autor jean luc
Pa definitivno je stvar predkoncepcije, ako nisi imao nešto bolje - a ako uz to imaš određen broj godina, znači da vjerojatno nisi ni tražio bolje - u tom slučaju ovakve stvari mogu zadovoljit i formu i funkciju.
No ne treba se zavaravat - osim što se Aqua ipak vratio na svoj osnovni sustav, ovakve stvari su targetirane na one koji poznaju Naim tj. So called "audiofile", koji to kupuju kao drugi, treći izvor glazbe, bilo za ured ili neku drugu prostoriju u kući u kojoj nije njihov osnovni glazbeni sustav.
Ako je misao vodilja feng shui sobe, takvo rješenje će se super uklopiti uz neki dizajnerski komad namještaja, al sumnjam da može zvukom ponudit omjer uloženo-dobijeno kao kakav klasični sustav.
Ja imam malu dizajnersku Yamahicu u spavaćoj, fora je, al za radio samo.
|
Slazem se s tobom u načinu razmisljanja i smislu ove Naim kutije. Ali problem konkretno moje situacije je taj sto se ne sjećam kad sam zadnji put sjeo u swet spot i pustao/slusao flac/CD i slusao. Sve se to počelo svodit na "jednostavnije" slusanje i tu vidim prednost ovog Naima u odnosu na klasični stereo, koji zauzima poprilično puno mjesta i popratnih sadrzaja. Izgleda da sam s vremenom postao potencijalana klijentela za ovakva polu audiofliska rjesenja.
Napredni mono je očito in, jer klasični stereo ima i vise nego očite nedostatke.
Guglam, ali ne uspjevan naci neki realan osvrt/test/misljenje, kako bi recimo Naim zvučao u direktnom blind testu sa klasičnim stereo setupom istog cjenovnog razreda.
Znači neki normalni (realan) prostor, stereo L-R, a u sredini Naim, testna playlista i prvo jedno pa drugo.
Vjerujem da bi se mnogi zajebali u pretpostavci koji sistem ce u konačnici bolje zvučat.
Naim kosta cca 800€, i kad malo bolje pogledate, i kada idete radit stereo od 0 (par bookshelfa, stalci, pojačalo, kablovi, izvor) za 800 € nemate bas previse prostora za napraviti hi end zvuk.