View Single Post
Staro 21.06.2017., 08:44   #1885
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
ovo šta kaže silver je točno i po mom iskustvu sa pre-lošom paricom. jedino - ja nisam uočio resyncove koji bi uzrokovali pucanje linije, osobito na vdsl-u iako je brzina bila tragedija. ako je upaljen SRO (seamless resync nešto) onda će se syncat bez da pukne dok god je SNR dovoljno visok.
e sad, listajući po mojim screenshotovima koje sam radio dok sam se žalio iskonu, iskopao sam ova 2:

i ovako izgleda SNR po tonovima kad postoje smetnje na parici. kod mene su bili poprilično stalni, odnosno toliko je parica bila loša da su svi problemi s njom bili manjeviše konstantni. vdsl je malo popravio stanje, ali nije ubrzao paricu. 10mbit na adsl-u je bilo i 10mbita na vdsl-u, jedino je uplink nategnut do 1.8mbita.

nakon promjene lokacija i prenosa linije, na svu sreću sam dobio stabilnu paricu 30/7mbit koja je u godinu dana ostala na tih istih 30/7, downlink minimalno šeta, plus minus 1mbit ali to je OK.

u svakom slučaju - NEMOJ se natezati sa djecom na SZK, već uputi tehnički pravilno složen mail na tehničku podršku, i oni će vjerojatno napravit to šta se traži. kad sam tražio annex M, telefonski nisu pojma imali šta tražim, ali mail je rješio stvar.

edit - snr per tone ti je beskoristan ovakav kakvog si ga napravio, jer pokazuje tonove do 200. na vdsl-u ih je 2400 na 8mhz.sažmi graf da stane sve.
iz line speed-a nije jasno ništa osim da tokom tih 2 sata it je link puknuo i da imaš ~40mbit max rate. opet, sažmi to da pokazuje 24 sata, a ne samo 2. pa da se vidi koliko ti parica oscilira.

Zadnje izmijenjeno od: jp_rv. 21.06.2017. u 08:49.
jp_rv je offline   Reply With Quote