8505 ima odlican prikaz za edge lit led. Uniformnost je dobra, bleedinga nema, kontrast je vrlo dobar. Kao i 9005, ima savrsenu boju bezela pa je percipirani kontrast jos i veci nego na 65KS8002 recimo iako potonji ima bolji nativni kontrast. Vidljivi kutevi su dobri za VA, opet, bolji nego na KS8002. DSE/banding je nepostojeci*.
9005 je sve to samo bolje. Naravno tu je FALD koji s obzirom na relativno mali broj zona ipak radi odlicno. Na trenutke pomislis da gledas OLED

Uniformnost bijele je jos bolja nego na 8505 a HDR izgleda dosta impresivnije. Stvarno ne znam koju bih manu spomenuo osim navedenog pistanja, mozda poprilicno jeftin daljinski.
* - tu dolazimo do najvece mane ovog TVa. Iz sredine je savrsen ali i pri najmanjem otklonu na ekranu se pojavljuje hrpa vertikalnih linija od vrha do dna. U smislu DSE/bandinga. Nogomet je npr negledljiv iz icega osim same sredine. I bas mislim to, same sredine. Cak i kada sjedis tako da ti je jedan od rubova ekrana ispred ociju, vec se nazire banding. Ne znam je li do defektnog primjerka ili su svi takvi, zato sam i zamijenio za 9005.
Da 8505 nema ekstremni banding pri najmanjem kutu, i da 9005 ne pisti, ja bih rekao da je 8505 dosta bolji value po tim cijenama. Nema FALD ali npr uz bias lighting, nitko se nebi zalio na kontrast ovog TVa. Iako mi se te cijene cine malo cudne jer je mene 65" 9005 dosao samo 1500 vise od toga.