slao sam mailove direkt proizvodacu, gigabyte veli u 9. mj, sapphire 12+ tjedana, asus pravi budalu sam od sebe i veli da ne zna nista, xfx nije odgovorio, msi nisam ni slao
e sad, prvo sam napravio narudzbu na amazon.de za gigabyte auros rx570 230 eura komad i kao dostava 2 - 4 tjedna, otkazu mi narudzbu i promjene sifru te posalju mail da misle da mi netko provalio jer se radi o vecoj kolicini, resetiram sve, napravim opet narudzbu na isto i posaljem im mail da se ne glupiraju, da nije nitko provalio, lik mi odgovori da je prosljedio kolegama ali nije siguran da ce proci verifikaciju placanje, par sati kasnije isto, opet otkazano, blokiran mi racun i sad je cijena 303 eura...saljem mail da su idioti i da nije nista hakirano, iduci dan mi odblokiraju racun i vele da se ispricavaju te da je narudzba ponistena ali ako jos uvijek zelim mogu ope naruciti, rekoh dan, 73 eura skuplje po kartici
s obzirom na trenutno stanje i sve moj potez je ovakav, dok cekamo mining verzije koje nazalost puno kostaju (jos uvijek se nadam da nece biti onih 286 eura i nema smisla uzeti po toj cijeni jer je samo 100kn manje "prava" verzija ja sam japravio narudzbu na amazon.de na asus ex rx570 4gb, 208 eura komad, stavio 24 komada i pise 3 - 5 tjedana dostava koja 100% nece biti tada (a lako moguce da ce mi otkazati i ovu narudzbu kao i prijasnje), ali kako amazon ne skida novce sa racuna dok ne bude spremno za slanje ne kosta me da narudzba stoji i mogu ju uvijek otkazati...u meduvremenu ako bude bolja ponuda ili dodu jeftine mining nvidie ili jos bolje mining amd kartice lako se proba uhvatiti njih i onda ovo sa amazona otkazati
gtx 1060 mi trenutno nije primamljivo jer traze kod nas 1900kn za 3gb verzije (na eu.evga 1750kn za verziju sa referentnim hladnjakom) sto je po meni previse tj los cost to power ratio