Role su stigle, i meni i maloj isti dan, a zastita za princezu dan kasnije:
Citajuci po netu preporuca se uzeti broj vece, ja sam ipak uzeo svoj broj (47), i nisam fulao jer Fila ima velik i dugacak kalup pa imam prst lufta sprijeda.
Po velicini su u milimetar s Adidas tenama 47 1/3 (usporedio sam uloske).
Imam inace nogetinu i siroko stopalo s visokim ristom i ove role su mi super udobne, kao da sam u slapama.
Meni je ta mekana fitness cipela cak i preudobna, naviknut sam na cvrstu plasticnu vise pancericu koja drzi nogu, tako da bi mi sigurno puno bolje legle neke urban/freeskate role,
ovakve recimo - nije iskljuceno ako poludim da si jedne takve i kupim
U ponedjeljak je bio dan D, prvo stajanje na kotace nakon sto godina. Prvo u sobi, pa u holu zgrade, a predvecer pravac cesta i dva kruga oko Jaruna (16km ukupno). Cak mi je dobro i islo, nisam previse lamatao rukama, prvi krug upoznavanje s rolama, a drugi vec gas i preko 20km/h.
Problem mi je lijeva noga na kojoj sam osjetno nestabilniji pa misici stabilizatori nepotrebno rade prekovremeno. Role mi se cine prebreze.
Srijeda, utvrdjivanje gradiva, tri kruga oko Jaruna, sveukupno 22km, ustabilio sam i sebe i lijevu nogu sad sam se vec okurazio, naviknuo sam se na rolerski stav pa vise nema situacija da mi teziste ode na pete. Role mi se cine taman.
Danas ranojutarnji trening, 4 kruga i 29km sveukupno. Koja milina, staza prazna, unatoc vjetrometini ganjam se i oderem 4 kruga skroz angazirano i pod ful opetercenjem. Sad bi brze role
OK, sad mogu prijeci na zahtijevnije rolerske elemente i krenuti s podukom podmlatka
P.S.
Djecje K2 role su prva liga.
Pokrivaju 6 velicina pa su dugorocno isplativa investicija (pogotovo sto su kasnije vrlo prodabilne).
Mehanizam za rastezanje je dobro koncipiran i lako se podesavaju, kotaci se glatko vrte, cak i previse dobro.
Vrlo su udobne i po meni nemaju konkurencije u djecjem segmentu, pogotovo ako ih se uhvati debelo ispod cijene.
Problem je cijena jer su skupe, spas je u Amazonu DE gdje su trenutno na 40-60% popustu (ovisno o modelu i velicini) i tamo sam ih ja kupio.