Tema: server
View Single Post
Staro 29.03.2002., 02:45   #8
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: Re: Re: Re: server

Citiraj:
Originally posted by dpajur
mislim da clanak sa storage review-a o ibm diskovima puno toga objasnjava.. uz dobro hladjenje (nemora biti ni aktivno, glavno da ima cirkulacije zraka) disk radi savrseno.. ako je pak stisnut uz milijon drugih komponenti, svasta se desava
Moj je IBM bio izuzetno dobro hladjen, aluminijski hladnjak za diskove (Hermannator) s jednim 8cm ventilatorom ispred hladio je mrcinu na sobnu temperaturu (sada je u tom hladnjaku iza 8cm ventilatora SCSI Seagate koji se vrti na 10000/min), tako da smatram da ta tvrdnja i nije u potpunosti tocna, barem ne u mom slucaju. Na mom bivsem (IBM 46.1GB 7200/min iz Tajlanda) bio je problem povrsina ploca (sada dali je problem bio u proizvodnom procesu ili su glave za pisanje zagreble povrsinu, nemam pojma), ali vremenom sam izolirao mjesta na disku na kojem su se javljale greske (nakon sto je podatak upisan na taj dio povrsine, svako pristupanje toj particiji bilo je nemoguce), ali sam pri tome izgubio vise GB prostora na disku. Za dokaz prilazem sliku diska prije nego sto sam ga isao zamijeniti (one praznine diska su izolirani dijelovi - dovoljnno je bilo ne koristiti ih).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	slika diska ibm 307045 75gxp.jpg‎
Views:	217
Size:	74.5 kB
ID:	12  
gpremec je offline   Reply With Quote