Pa ne kupe svi dizela zbog potrošnje, neki ga kupe i zbog okretnog momenta

... a potrošnja je samo dodatni bonus

... no kad se već postaju slike, evo dvije od jutros... mjesto radnje ZG, promet relativno rijedak za subotu ujutro...
Prvo mjerenje (fotka)
Na križanju Ilice i Vrapčanske u smjeru zapada sam bio peti u lijevoj kolničkoj traci > krenuli svi na zeleno i ovi ispred mene odjurili prek 70 km/h, ja sam do semafora za Bilu došao do 60 km/h (po GPS-u) i uključio tempomat kojeg više nisam gasio do skretanja (silaska) za Škorpikovu):
Drugo mjerenje (fotka) da se isključi iz računice blagi nagib Al. Bologne kad se ide prema zapadu
Povratak, Al. Bologne prema istoku, odmah nakon izlaska od Škorpikove na Al. Bologne (otprilike malo prije kutije za kameru-Gajnice) na 64 km/h (po GPS-u), ponovno tempomat i tako do semafora kod MUP-a gdje je bilo crveno.
Trebam li reći da su me putem u oba smjera pretekla barem petorica koje sam onda stigao na semaforu Škorpikova i semaforu kod MUP-a
PS. Ovo sa slika je samo ekstrem kad se vozi po zakonu i laganini (i kad imaš malo sreće sa semaforima) s prstom u uhu (da ne čuješ ove kaj trube iza tebe)... inače mi 1.9 TDI PD po ZG kad je normalni promet (od srednje do velike gužve) troši 6.5 do 8 lit po BC što je isto ok potrošnja, no kako sam u uvodu napisao ja sam išao na dizel zbog momenta, a ne potrošnje pa da troši i 10 lit je ok
PPS. Potrošnja naravno nije cijelo vrijeme bila 2,8 lit već se kretala od 2,8 d0 3,4 ali je veći dio bila na 2,8-2,9.