Citiraj:
Autor RAUL
A jebemu to si slikao digitronom pa se ne vidi
|
LOL
Ne znam, kod mene se sve vidi
Citiraj:
Autor henri_007
Gledam ove slike pa mi nije jasno. Kolika je isplativost hibrida? Uspoređujem sa svojim benzincem, 110ks, gradske vožnje 8l. Dizelaš bi bio oko 7l, možda malo i ispod.
Kolegi sa posla su riknule baterije na hibridu i spominje cifru od 15000kn za popravak. Znači, imaš nešto veću cijenu kod kupnje i neka imaš jedan kvar i skupi se lijepa cifra. Jesam nešto propustio u vezi isplativosti?
|
Ovo je konkretno Prius C. I iskreno većinu vremena provedeš vozeći se na benzin

IMHO nije neka korist, barem ne od ovih modela.
Da, zamjena baterija je skup posao, no obično one potraju koliko i auto tj smatra se da će korisnik prije promijeniti auto nego ići u izmjenu baterija. Ne znam koiko je prošao tvoj kolega no imam informaciju od ekipe iz Toyotinog servisa da ovdje taksisti u svojim priusima okreću preko 200k na originalnim baterijama.
Vezano za potrošnju, fakat jako ovisi o tebi tj koliko ti je noga teška. Jer ovo je poprilično slab auto u kombinaciji s CVT-om. Istu dionicu mogu proći s 12 litara ali i sa 6-6,5. Najmanje što sam ga uspio spustiti bilo je na obilaznici s tempomatom na 80km/h kad je pala na 4,1l
No ovako po gradu, pogotovo kad radiš kratke relacije od po 5-10km kreni-stani prosjek bude oko 6-7 litara. A u takvom režimu vožnje svaki auto ždere gorivo. Bio sam pred nekoliko mjeseci postavio fotku jednog dostavnog Fiata 500 kojem je prosjek na kraju radnog dana bio 17,5 litara