Prije neki dan smo svi na optici dobili pismo od Amisa da se zamjenjuju uređaji.
Ja sam moje zamjenio prije cca 2 mjeseca.
Danas mi došo paket sa dvije kutije.
U prvoj STB uređaj, na njemu piše VIP a ne amis, ima daljisnki, ispravljač dva kabla, baterija i knjižicu sa uputstvom za uređaj.
Uređaj je isti kao i onaj koji imam samo je na ovom natpis VIP. Stavim ja njega i uključin, stavim baterije u daljinski i ne radi. Pogledam knjižicu i tamo slika daljinca, ali nije ovog kojeg sam dobio nego je istog kakav imam uz stari uređaj samo na njemu isto na slici piše VIP a na mojem amis.
Naravno probam sa starim daljinskim i sve radi. Lijepo vratim STB uređaj u kutiju i stavim onaj stari koji sam dobio prije cca 2 mjeseca jer je to potpuno isti uređaj i na njemu piše amis. Jedino što sam zadržao knjižicu sa uputstvom za uređaj, jer ju sa ovim amis STB nisam niti dobio.
Otvorim ja i drugu kutiju a u njoj bi trebao biti modem. Naravno dobio sam modem koji se priključuje na klasičnu telefonsku liniju jer ima utičnicu na kojoj piše DSL. Nemam gdje da uključim optički kabel.
Dakle dostavili mi STB sa krivim daljinskim i modem koji nije za optiku već klasičnu telefonsku liniju.
A prije ove dostave nazvao sam ih nakon što sam primio pismenu obavijest i rekao da sam mijenjao uređaje prije cca mjesec dana i ako su to isti takvi uređaji da nema potrebe da mi šalju nove.
Naravno krčanje kod telefoniranja postoji i dalje iako sam ih u međuvremenu zvao dva puta i zatražio da otklone to što se događa kod telefoniranja.
Dakle usluga podrške se pogoršava, ne planiraju nikavo povećanje na brzinama, cijena je ista, nema nikakvih novih ponuda, kvarovi se jako sporo ili nikako ne otklanjaju.
No sve i dalje radi kao što je bilo i prije, osim telefoniranja koje krči ponekad.
Jedino imaju veliku zbrku s uređajima i brojevima pod kojima su uređaji registrirani i imenom korisnika ne štimaju, jer su meni prije mjesec i nešto dana mijenjali STB, a onaj koji sam vraćao nije bio onaj koji je pisao da sam zadužio, ista stvar je bila i sa modemom.
Sada vraćam ovaj novi STB na kojem je VIP jer je postojeći na kojem piše amis isti takav i ima odgovarajući daljinac.
Ono što me zanima pod kojim se brojem vodi uređaj za koji sam zadužen i kako distribuiraju TV signal koji se distribuira prema MAC STB uređaja ako neznaju koji se uređaj kod koga nalazi.
Ista stvar je i sa ovim modemom koji su mi poslali, totalno krivo. Vrlo vjerojatno da i modem koji imam već mjesec i kusur dana da je kod njih zaveden neki drugi modem sa nekim drugim MAC.
Zanima ako je netko već dobio ovu zamjenu, koji je uređaj dobio kao modem i koje su mu karakteristike što se tiče LAN-a, moj je 1 GB brzine.
Pa ako mi opet uvale neki sa 100 MBit LAN-om neću im ovaj koji imam uopće vraćat.