Nisam mislio više ništa pisati na ovu temu ali pošto sam ušao preko mobitela u žestoku raspravu s jednim članom foruma i bliskim prijateljem moram napisati još ovo jer mislim da ljudi ovdje ne shvaćaju amazon garancije. Napisao sam u originalnoj temi da sam probao kontaktirati sellera preko amazona ali da nije ništa odgovorio i sada kako bismo svi zajedno vidjeli da daljnjem žaljenjem amazon supportu u ovoj situaciji nema koristi dajem vam sljedeće informacije za koje vjerojatno niste bili svijesni.
1.Za početak ovdje svatko može vidjeti "pravila" koja je morao prihvatiti prilikom registracije na amazon!
Klikni ovdje za prikaz slike!

2. U pravilima stoji sljedeće!

Ukoliko ne znate engleski prevesti ću vam podcrtani dio:
"Amazon nije kupac niti prodavač od prodavačevih proizvoda. Amazon pruža mjesto za prodavače i kupce za pregovore i transakcije. Sukladno tome ugovor napravljen pri završetku prodaje od ovih proizvoda trećih strana je isključivo između kupca i prodavača."
Ovo što vidite pod plavim Amazon A-to-z-guarantee vam daje pravo da se tužite amazonu ukoliko niste dobili naručen proizvod, proizvod je došao oštećen, vi ste vratili prodavaču proizvod u skladu s uvijetima a on vam nije vratio novac i sl.
3. Neki od vas su vjerojatno u zabludi jer su pročitali sljedeći dio ugovora koji u skraćeno kaže da imate pravo da proizod vratite unutar 30 dana i da amazon daje garanciju i slično.

Međutim to vrijedi za proizvode koje prodaje isključivo amazon! Pokazati ću vam primjer takvog proizvoda.

4. Ovo dobijete kada stavite da želite vratiti proizvod zbog bilo čega (pa i garancije) no vi to nebiste znali jer nikada niste to koristili.
Pod 
A vam daju da pročitate 
prodavačevu politiku za vraćanje predmeta. Pod 
B možete vidjeti da se citiram "čeka odobrenje od prodavača" i "ukoliko nije odgovorio možete podnijeti žalbu".

Ja bih mogao jedino podnijeti žalbu u kojoj će amazon provesti istragu prema njihovoj i prodavačevoj politici za vraćanje, pogledati sve moje ip adrese s kojim sam se spajao, narudžbe koje sam ikada uzeo itd. kako bi nakraju mogli donijeti pravu odluku koja u ovom slučaju zbog politike prodavača vjerojatno neće biti na moju korist. To ne želim. Uostalom svrha moga posta nije bila pitati vas kako tražiti garanciju nego ukazati na 
nepostojanost podrške LEAGOO proizvođača.
5. Isključivo da vidite da garanciju uvijek isključivo daje i za nju odgovara proizvođač.
Ovo su isječci iz amazonove politike što se tiče garancije na proizvode 
koje prodaju isključivo oni a primjer takvog sam bio dao gore u postu pod 3. točkom.

Ukoliko ne znate engleski ukratko piše da možete imati opciju da vam poprave proizvod ukoliko on "ima 
proizvođačevu garanciju" od strane servisa "kojeg je odobrio 
proizvođač", te ukoliko stvar "nema 
garanciju od proizvođača" ili je garancija bila narušena cijena popravka biti će procjenjena.
Ukoliko ste ikada imali potrebu vratiti nešto zbog garancije preko amazona i to je prošlo lijepo i bez problema u tom slučaju ste imali dobrog prodavača. Ja sam sad samo ukazao na politiku amazona i da prodavač ne mora imati nikakvu politiku šo se tiće garancije no to ne znači da se ne može tražiti izravno proizvođača za garanciju kao u mom slučaju. Jer proizvođač je na kraju taj koji daje garanciju i nosi njene troškove čak ukoliko je obavlja prodavač. Dalje više stvarno neću pisati jer nemam više što reći ukoliko se ne slažete s ovim što sam napisao tada se možemo složiti da se ne slažemo!