Citiraj:
Autor Hrconja
Dajte mi recite sta moze bit. Upalim klimu sve okej nista ne smrdi. Ugasim kompresor smrdi po trulim lisicama i kunama.
Uvijek pazim da ju gasim par minuta prije doma itd i sad odjednom pocela smrdit, tj smrdi samo ventilacija kad ne radi kompresor. Klima je automatska
Auto je star 11mj cca i u ponedjeljak idem na servis. Oce zamjena filtera rijesit sve ili da mi jos i dezinfekciju nabace ?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
|
Obzirom da si se pridržavao uputa sumnjam da je veći problem odn. da ti je isparivač nakupio gljivice. Dakle, ovako ja radim:
1. Promjena filtera klime (ovo ionak radim svako proljeće)
ako i dalje smrdi onda:
2. Sprej za čišćenje klime (Sonax itd.)..to je onaj koji se pusti u kabini da šprica dok radi klima sa unutranjom cirkulacijom..oko 10ak min...
ako i dalje smrdi onda:
3. Odlazak na klima servis...pražnjenje sustava, vakumizacija, provjera nepropusnosti, dezinfekcija, izmjena ulja, i ponovno punjenje plinom do kraja. (ovo se nađe na popustima, ponuda dana itd. za nekih 150kn..inače je 300+ kn)...
Inače čak i kada je klima ok može se javiti kratkotrajni manji smrad (ali jedva primjetan) nakon što se klima ugasi a ventilacija i dalje radi..to je normalno....