Tema: Automobili
View Single Post
Staro 14.06.2017., 11:36   #29805
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Iskustvno ili ne, D1viry je malo krivo shvatio što sam napisao ranije. Pričamo o vožnji koja nije ekstrem nepotrebnog ganjanja do crvenog na semaforu ili drugog ekstrema gdje se osoba za volanom ne usudi potrošiti malo diesela/benzina pa se u leru odveze do crvenog.

No, isto tako nemojte suditi knjigu po koricama. Koji puta postoje posebni slučajevi kada treba sporije voziti a iz vana se čini da nisi ni natovaren niti nešto treće. Tipa za vikend žena i ja idemo na neki dječiji rođendan, i ona drži tortu u krilu. Tako da ja moram vozit ko po jajima (mrtvačka kola, penzionerski still, you name it) i jer ako prebrzo krenem, zakočim ili nedajbože uđem u zavoj torta leti unutar svoje kutije i slušam neganje na n-tu potenciju. E sad, kako objasnit nekome iza mene zašto vozim über sporo jer me u protivnom čeka razvod ili barem neganje...

Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Jesi barem bio u brzini?
Jok. Imam onaj i-stop sustav koji gasi motor u leru, tako da ga izbacujem iz brzine kad sam na semaforu. Najgora stvar s tim sustavom je kad taman staneš i po inerciji izbaciš iz brzine a on ugasi motor - dok se kolona ispred tebe počne kretati jer se po zaustavljanju taman upalilo zeleno. E onda ti treba sekunda dvije dok motor ponovno ne krene. Većinom pazim da držim spojku stisnutu u tim slučajevima, ali ako se zaboravim bude psovanja s moje strane.

No, za 95% vremena kad se upali žuto dok ja stisnem spojku i ubacim u brzinu on je već spreman za kretanje. Uredno se kreće na zeleno.

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote